Türk Eğitim Vakfı Safiye Ayla’yı dijital ortamda düzenlediği etkinlikle andı

Türk Sanat Müziği’nin eşsiz sesi Safiye Ayla Targan vefatının 23. yıl dönümünde, Türk Eğitim Vakfı (TEV) YouTube kanalı üzerinden gerçekleştirilen online mevlit ve dua ile anıldı.

Türk Sanat Müziği'nin efsane seslerinden, sahneye çıkan ilk Türk kadın solistlerinden Safiye Ayla Targan, vefatının 23. yıl dönümünde Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından dijital ortamda düzenlenen mevlit ve dua ile anıldı. TEV’in her yıl geleneksel olarak Zincirlikuyu Mezarlığı’nda mezarları başında yaptığı anma töreni, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle toplum sağlığı gözetilerek online’a taşındı ve 14 Ocak 2021 Çarşamba günü TEV YouTube kanalı üzerinden yayınlanarak sevenleriyle paylaşıldı.  

KENDİ ADINA AÇILAN FONDAN 1750'YE YAKIN BURS SAĞLANDI

Anma töreninde konuşma yapan TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, ‘’54 yıldır eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için aralıksız çalışıyoruz. Tüm bu çabalarımızda kaynaklarımızın sürekliliğini sağlayan,  yaptıklarımıza hem kaynak hem de moral olarak bize destek olan bağışçılarımız vakfımız için çok kıymetli. Bugüne kadar yaklaşık 1500 bağışçımız mal varlıklarını vakfımıza bağışlayarak desteklerini sundu. 1500 bağışçımız arasında dönemin iş adamları, öncü akademisyenleri ve sanatçıları var. Safiye Ayla Targan da bağışçılarımız arasındaki çok kıymetli sanatçılarımızdan biri. Öksüz kalmasına rağmen yaşam öyküsü bir azim hikayesi. Kendisi Türkiye Cumhuriyet tarihinin ilklerini yazmış bir kadın sanatçımız ve hala gençlere ilham olmaya devam ediyor. Sadece sanatçılığı ile değil yaptığı iyiliklerle de unutulmayacak bir sanatçımız. Bağışını yaptıktan sonra da  Vakfımıza Mütevelli Heyeti Üyesi olarak hizmet vermeye devam eden Safiye Ayla’nın Vakfımıza emeği çok büyük ve değerli. Vefatından sonra oluşturulmuş fonundan bugüne dek 1750’ye yakın burs verildi. Bu burslarla ülkemizin aydınlık geleceğimize bir yardım daha yapılmış oldu. Safiye Ayla’nın vefatının 23. yıl dönümündeyiz. Maalesef bu yıl pandemi nedeniyle anma etkinliğimizi dijital ortamda düzenliyoruz. Tek tesellimiz dijital ortamda daha çok sevenine ve hayranına ulaşıyor olmamız. Öğrencileri ile birlikte Safiye Ayla Targan’ı ve merhum kıymetli eşi Şerif Muhiddin Targan’ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.”