Tütün üreticileri isyanda: AK Parti encümeniyim, hepimiz açlıktan ölüyoruz!

2 gün önce Malatya-Adıyaman yolunu trafiğe kapatan ve "Tütünüme dokunma" sloganı atıp seslerini duyurmaya çalışan üreticilerin eylemi dün gece de sürdü. Vali Mahmut Çuhadar üreticilerle konuşarak "Sahipsiz değilsiniz. Çözüm için istişarelerimiz sürüyor" mesajı verirken, AK Parti encümeni olduğunu belirten bir üretici "Bu tütünün parasıyla çocuklarımızı okutuyoruz. Hepimiz açlıktan ölüyoruz" dedi.

Tütün üreticileri isyanda: AK Parti encümeniyim, hepimiz açlıktan ölüyoruz!

Tütün ticareti için 1 Temmuz'dan itibaren yetki belgesi zorunluluğu getirildi.

Yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, 1 Temmuz tarihinden itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmak yasaklandı.

ÜRETİCİLER DÜZENLEMEYE KARŞI ÇIKIYOR

Belgesiz ticaret yapanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülen 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda yapılan düzenlemeye karşı çıkan tütüncüler, Adıyaman'da günlerdir protesto eylemleri düzenliyor.

ÜRETİCİLER YOLU TRAFİĞE KAPATTI

Üreticiler, Çelikhan, Sürgü ve Reşadiye'de ayrı ayrı protestolar düzenledi. Malatya-Adıyaman yolunu trafiğe kapatan tütüncüler, getirilen yasağın kaldırılmasını istedi. "Tütünüme dokunma" sloganı atıp seslerini duyurmaya çalışan üreticilerin eylemi gece de devam etti.

AK PARTİ ENCÜMENİYİM, AÇLIKTAN ÖLÜYORUZ!

Eylem alanına gelen güvenlik güçleri yolun trafiğe açılmasını istedi.

Güvenlik güçleri ile üreticiler arasında gerginlik yaşandı.

Gerginlik üzerine üreticilerle görüşen Vali Mahmut Çuhadar, "Sahipsiz değilsiniz. Çözüm için istişarelerimiz sürüyor" dedi.

Sözcü gazetesi muhabirinin bildirdiğine göre, Adıyaman'da Valilik önünde toplanan üreticilerle birlikte protesto eylemlerine katılan bir çiftçi de şöyle konuştu: "Ben AK Parti encümeniyim. Herkes ekmeğinin peşinde. Elinizi ekmeğimizden çekin, ekmeğimizle oynamayın. Bizler bu tütünün parasıyla çocuklarımızı okutuyoruz. Hepimiz açlıktan ölüyoruz. Gelsin bir çare bulsunlar."