Ülkücü Profesör: Kılıçdaroğlu CHP'yi radikal kemalistlerden kurtardı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da kendilerini ülkücü olarak tanıtan bir grupla “21. Yüzyılda Milliyetçilik” toplantısında bir araya geldi. ‘Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’nin düzenlediği toplantıda konuşan Prof. Dr. Orhan Aslan “CHP’yi radikal Kemalistlerin elinden kurtardınız” dedi.

Ülkücü Profesör: Kılıçdaroğlu CHP'yi radikal kemalistlerden kurtardı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da kendilerini ülkücü olarak tanıtan bir grupla “21. Yüzyılda Milliyetçilik” toplantısında buluştu.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için sahada çalışma yürüten ‘Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’nin düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak katılan eski Türk Ocağı Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Aslan’ın konuşması dikkat çekti.

‘CHP’Yİ RADİKAL KEMALİSTLERDEN KURTARDINIZ’

Toplantının ilk konuşmasını yapan Aslan, altılı masanın gerekli olduğunu ama geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

CHP’nin “başörtüsü” teklifine “harika” diyen Aslan, Kılıçdaroğlu’na “Dincilerin oyununu bozdunuz. CHP’yi radikal Kemalistlerin elinden kurtardınız” sözleriyle seslendi.

‘ALLAH NASİP EDERSE BAŞÖRTÜSÜ SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ’

Aslan’ın sözleri salonda alkış alırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında da “başörtüsü” konusu yer aldı.

Başörtüsünün siyasi olarak kullanılmaması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Başörtüsü hep siyasi olarak kullanıldı. Başörtüsü olayının doğru olmadığını bilen birisiyim. İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyken Okmeydanı mitinginde bunu söyledim. Allah nasip ederse başörtüsü sorunun da çözeceğiz. Kadının kılık kıyafeti siyaset konusu olmaz. 1935 kurultayından söz edeceğim. Gazi Mustafa Kemal hayattadır. Konusu şudur; kadına çarşaf yasağı getirelim mi getirmeyelim mi… 4 gün tartışılır. 4 günün sonunda şu karar varılır; ‘Kadının kılık kıyafetiyle uğraşmayalım.’ ‘Halk evleri manto yapsın arzu eden kadın mantosunu alsın.’ Bizim şu anda yaptığımız Gazi Mustafa Kemal’in 1935 kongresinde almış olduğu kararın bir benzeri. Sadece başörtüsü değil. Hakimler bir kadına ‘Senin eteğinin boyu ne?’ diye de sormamalı. Kadının kılık kıyafetiyle niye uğraşalım. Bu doğru değil.

‘BEN DE ÜLKÜCÜYÜM’

Ara ara sözleri “Bozkurt Kemal” sloganıyla kesilen Kılıçdaroğlu, “Ülkücülük mü diyorsunuz ben de ülkücüyüm kardeşim, milliyetçilik mi diyorsunuz, ben de milliyetçiyim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iki kırmızı çizgisi vardır; vatan ve bayrak. Vatanı ve bayrağıyla sorunu olmayan herkesin başımızın üstünde yeri vardır.” şeklinde konuştu.

Öte yandan toplantıya katılan ve kendilerini “Kemalist” olarak tanımlayan bazı isimlerin Orhan Aslan’ın sözlerinden rahatsızlık duyduğu ve salonu terk ettiği belirtildi.