Ünlü spor spikeri Fikret Engin hayatını kaybetti

Ünlü spor spikeri Fikret Engin dün gece saatlerinde hayatını kaybetti. Spor sunucusu Fikret Engin akşam saatlerinde şeker komasına girerek yoğun bakıma alınmıştı. Ünlü spor spikeri maalesef müdahalelere rağmen kurtulamadı ve yaşamını yitirdi.

Ünlü spor spikeri Fikret Engin hayatını kaybetti

Her daim dikkat çeken sunumları ile tanınan ve oldukça sevilen spor spikerlerinden Fikret Engin, 48 yaşında hayatını kaybetti.

Pek çok kanalda sunuculuk yapan Engin'in sevenleri, üzüntülerini sosyal medya üzerinden paylaştı.

Özellikle Murat Özarı ile birlikte yaptığı Bay Tahmin programıyla büyük hayran kitlesi edinen Fikret Engin, son olarak TV8 kanalında spikerlik yapmaktaydı.

TV8'in sevilen Bay Tahmin programının sunucusu Fikret Engin 25 Mayıs'tan bu yana yoğun bakımda bulunuyordu.

Engin’in şeker komasına girdiği ve bundan dolayı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı vurgulandı.

FİKRET ENGİN KİMDİR?

1973 yılında dünyaya gelen Fikret Engin, Bursa'da bir akrabasının yanında tekstil mağazasında çalışırken AS TV idarecileri tarafından keşfedildi.

Ardından uzun yıllar Bursa AS TV'de programlar yaptı.

Daha sonra birçok televizyon programı ve bunun yanı sıra radyo programında da sunucu olarak görevlerde bulundu.

ATV, Star TV, Super FM ve Teleon TV gibi gibi kanallarda çalışan Engin, özellikle TV8'de ekranlara gelen Bay Tahmin programıyla biliniyordu.

Bugüne kadar 3000'in üzerinde spor müsabakasını sunduğunu söylemiştir.

Uzun yıllardır İstanbul'da yaşamaktaydı.

Fikret Engin evlidir ve bu evliliğinden iki oğlu vardır.

BAKAN KASAPOĞLU'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, hayatını kaybeden spor spikeri Fikret Engin için taziye dileklerinde bulundu.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin değerli spor spikerlerinden Fikret Engin'in vefat haberini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri başta olmak üzere tüm spor medyasına başsağlığı diliyorum” dedi.

BURSASPOR'DAN TAZİYE MESAJI

Bursa’dan yetişen ünlü spor spikeri Fikret Engin’in vefatı sebebiyle Bursaspor Kulübü’nden başsağlığı mesajı yayımlandı.

Bursalı ünlü spiker Fikret Engin'in hayatını kaybetsinin ardından Bursaspor Kulübü, resmi hesaplarından başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, “Spor spikeri ve televizyon programcısı Fikret Engin'in vefat ettiği haberini büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz” denildi.

ACUN ILICALI: MEKANIN CENNET OLSUN

Televizyoncu Acun Ilıcalı Fikret Engin’in ölüm haberi sonrası “Mekanın cennet olsun” notuyla bir paylaşım yaptı.

ŞEKER KOMASI NEDİR? BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kandaki şeker miktarının normalin üstünde olmasına tıp dilinde hiperglisemi denir. Şeker koması, diyabetli hastalarda kan ve idrarda glukoz ve keton yüksekliği ile seyreden ve komaya kadar varabilen ciddi komplikasyondur. Hastaların Tipll DM’nin özelliklerini bilmesi, şeker yüksekliği ve düşüklüğünün belirtilerini bilmesi gerekmektedir.

Şeker komasının ana nedeni hastanın insülin kullanımına dikkat etmemesi gelir. Ayrıca hastanın geçirdiği enfeksiyonlar, diyabetik beslenme ile hayatına devam etmemesi, ishal, bademcik iltihabı, yeme bozuklukları, ayağında oluşabilecek bir apse, grip gibi hastalıklar da şeker komasına neden olabilir.

Sık idrara çıkma
Çok su içme
Çok yemek yeme
Ağız kuruluğu
Ağızda çürük meyve kokusu
Ağırlık kaybı
Bulantı
Karın ağrısı
Halsizlik
Şuur bulanıklığı