Yıldırım: Müzisyenler ve sahne sanatçıları açlıktan ölmesinler!

Halk müziği ve fantezi müzik yorumcusu Hasan Yıldırım, Kovid-19 salgını döneminde büyük sıkıntı yaşayan müzisyen ve diğer sanatçıların dramına dikkat çekti. Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada yetkilileri göreve çağırdı.

Yıldırım: Müzisyenler ve sahne sanatçıları açlıktan ölmesinler!

Müzisyen Hasan Yıldırım'ın açıklaması şöyle:

"Dünya ve Ülkemiz Covid-19 nedeniyle çok zor bir süreçten geçiyor... Güzel ülkemin, tüm yurttaşları da bu zorlu süreçten payını alıyor. Covid-19 nedeniyle malesef yurttaşlarımız ölüyor. Yoksunluk, yoksulluk ve eziyet çekiyorlar. Devletimiz ve yerel yönetimlerimiz yurttaşlarımızın bir kısmına sahip çıkıyor. Fakat aileleriyle birlikte sayıları milyona yaklaşan bir kesim var ki, adeta yok sayılmış durumda. Kimden mi bahsediyorum? MÜZİSYENLER VE SAHNE SANATI EMEKÇİLERİ'NDEN... 

 Covid-19'dan önce, sigorta, işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneğinden mahrum ve de tamamen güvencesiz bir şekilde adeta karın tokluğuna kendi yaşamlarından fedekarlık ederek, bir yandan toplumu eğlendirirken, bir yandan da daha da önemlisi kültürün ve kültürel belleğin inşası, gelecek kuşaklara aktarılması ve devamlılığının sağlanmasında hayati bir rol üstlenerek toplumsal birlikteliğe ve huzura katkı sunan müzisyenler ve sahne sanatı emekçilerinin büyük bir çoğunluğu, Covid-19'dan sonra sanatlarını icra edemediklerinden, aylardır adeta "açlıktan ölüm"e mahkum edilmiş durumdadırlar!..

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a, tüm Devlet yetkililerine ve yerel yönetim yetkililerine, ahlaki ve vicdani bir ödevin gereği olarak sesleniyorum: "7 Tepeden 7 Kıtaya", "Türkiyenin Kültür Hazineleri Sahnesinde Evden Bayram Konserleri", "Cumhurbaşkanlığı İstanbul Yeditepe Konserleri" projeleri ile, maddi desteğe ihtiyaçları olmadığı halde desteklenen ve bazı meslektaşlarımızın "açlıktan ölüm"e mahkum edilmesine "duyarsız ve umarsız ünlüler"in dışındaki MÜZİSYENLER VE SAHNE SANATI EMEKÇİLERİ, Covid-19'dan çok, temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamamaktan, yoksulluktan, açlıktan ölüyorlar.

Daha da acısı, muhannet'e muhtaç olmaktansa intiharı tercih ediyorlar... Toplum, bir beden'dir, MÜZİSYENLER VE SAHNE SANATI EMEKÇİLERİ de, toplumun sesidir. Toplumun sesi her geçen gün artarak ölüyor. Ne olur, bu ölümü durdurmak için, başka alanlarda aldığınız gibi acilen gerekli tedbirleri alınız.

Bu tablonun bendenizde yarattığı kocaman utançla ...

Saygılarımla,

HASAN YILDIRIM"