Erken Emeklilikte Devrim Gibi Değişiklik! Yaş ve Primde Büyük İndirim

Erken emeklilik yolunda önemli adımla. Prim gün sayısı düşürülüyor. Milyonlarca kişi için erken emeklilik geliyor.

Erken Emeklilikte Devrim Gibi Değişiklik! Yaş ve Primde Büyük İndirim

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından, erken emeklilik için yeni bir çalışma başlatıldı. Bağ-Kur prim gün sayısı 7200’e indirilerek emeklilik kapısı aralanıyor. Milyonlarca kişi düzenleme ile erken emeklilik hakkına kavuşacak. Bağ-Kurlular için 7200 prim günü düzenlemesinde son dakika gelişmeleri haberimizde…

YENİ DÜZENLEMEYLE ERKEN EMEKLİLİK İMKANI

Türkiye'de emeklilik koşullarında önemli değişiklikler yapılacağı bildirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına göre, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası ile emeklilik hakkı kazanan 2 milyon çalışanın ardından, erken emeklilikte yeni adımlar atılıyor. Bağ-Kur prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesi planlanıyor, bu da pek çok vatandaşı yakından ilgilendiriyor.

erken-emeklilik-1.jpg

7200 GÜNLE EMEKLİLİK KAPISI ARALANIYOR

Yapılan açıklamalara göre, 10 ve altı personel çalıştıran işletmelerdeki çalışanlar için Bağ-Kur prim gün sayısının 7200'e indirilmesi, emeklilik için yeni bir fırsat sunuyor. Bu düzenleme, 1 milyon esnafı kapsayacak ve 1800 gün daha az prim ödeme ile 5 yıl erken emekliliğe imkan sağlayacak.

TBMM’DE GÖRÜŞÜLECEK PRİM REFORMU

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde nisan ayında görüşülmesi beklenen bu önemli prim reformu, emekli aylıklarında da yüzde 20'lik bir artışı hedefliyor. 2008 yılında getirilen sosyal güvenlik reformu ile işçi ve memurlar için belirlenen 7200 gün (20 yıl), Bağ-Kur'lular için 9000 gün (25 yıl) olarak uygulandı. Bu fark, Bağ-Kur'lu vatandaşların daha uzun süre prim ödemesi ve daha geç emekli olmaları anlamına geliyordu.

1,2 MİLYON KİŞİYE ERKEN EMEKLİLİK İMKANI

Planlanan düzenleme ile birlikte, Bağ-Kur'lu vatandaşlar için de prim ödeme gün sayısının 7200'e indirilmesi, yaklaşık 1,2 milyon kişinin erken emeklilik hakkına kavuşmasını sağlayacak

EMEKLİLİKTE BÜYÜK KOLAYLIK: PRİM GÜN SAYISI DÜŞÜYOR

Bu düzenleme, emeklilik koşullarını esneterek, daha fazla vatandaşın erken emeklilik hakkından faydalanmasına kapı açacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu adımı, özellikle emeklilik yaşını bekleyen ancak prim günü eksikliği nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar için erken emeklilikte büyük bir fırsat sunacak.