Ölümcül bakteri uyarısı!

ABD merkezli yapılan bir araştırmada, "bakteriyel vampirizm" adı altında bazı ölümcül bakterilerin insan kanından beslendiği sonucuna varıldı.

Ölümcül bakteri uyarısı!

Washington Eyalet Üniversitesindeki (WSU) bilim insanları, kan dolaşımı enfeksiyonlarının oluşumunu mercek altına alırken bazı ölümcül bakterilerin insan kanındaki bir kimyasal maddeye yönelerek buradan beslendiği sonucunu ortaya koymuş oldu.

olumcul-bakteri-uyarisi.jpg

“BAKTERİYEL VAMPİRİZM”
Araştırma lideri Siena Glenn, gıda kaynaklı salmonella, escherichia coli ve citrobacter koseri isimli 3 ölümcül bakterinin insan kanını hedef aldığına ışık tutarak "bakteriyel vampirizm" özelliği gösteren tek hücreli bu mikroorganizmaların "vampir gibi" insan kanına eğilim gösterdiğini ifade etti.

olumcul-bakteri-uyarisi-001.jpg

ÖZELLİKLE BAĞIRAK HASTALIĞI OLAN KİŞİLERDE
Bakterilerin özellikle bağırsak hastalığı olan kişilerde sindirim sistemindeki kesiklerden kan dolaşımına girebildiklerini belirten Glenn, bunların insan kanındaki maddeyi 1 dakika gibi kısa bir sürede tespit edebildiğini kaydetti. Glenn, bakterilerin kan kaynaklarına ulaşma şekillerini öğrendikten sonra buna uygun ilaç geliştirilebileceğini ifade ederek, bu ilaçlar sayesinde özellikle kan dolaşımı enfeksiyonu riski taşıyan insanların daha sağlıklı olabileceğini sözlerine ekledi. İlgili araştırmanın sonuçları da "eLife" isimli bilim dergisinde yayımlanma şansı yakaladı.