581 VEKİL SANATÇILAR YASASINI ÇIKARSA?

1-Batı'nın sanat borsasına hizmet eden bir ülke olmaz!

2-Türkiye'ye öncelikle kazanç sonra dünyaya o sanat eserlerini bedel karşılığı yani telif yasası içinde dağıtır, lisanslama anlaşması yapar!

3-Üç kuşak sanat birikimi olan 100 yılın içinde dünya sanat arenasına karşı kompleksini yıkar!

4-Amerika,İngiltere,Fransa,Almanya,İtalya ülkelerinde olan zenginlikler kadar kendi ülkesinin sanat gücünü endüstri yapar,çocuklar yetiştirir!

5-O çocuklar ailelerini ve ülkenin geleceğini kurar ki sanat ekonomisi kavramı vekillere üretim devrimini öğretir!

6-Başkanlık Sistemine geçildiğinden beri sanata hiçbir kurumsal yatırım ve yardım yapmayan Cumhurbaşkanı bu konuda sınıfta kalmıştır!

7-Hala; Sarayın Sanatçıları ile Ülkenin Sanatçıları bölünmesi yaratılmış ve buna çare yerine sanatın güneşi engellenmiştir!

8-Türkiye Sanat Kurumları Dünya Sanat Kurumları ile 1988'de kurduğu birkaç meslek birliği dışında bu protokolünün üstüne çıkamamıştır!

9-Türkiye gibi kültürler kalesi ve sofrası büyük sanat endüstrisi üretimlerini yaratacağına elindeki ağaçları keserek yok etmiştir!

10-Bu gün dijital dünya sistemini kuran ve pazarlayan onu koruyan bir Batı dünyasının önüne kendi yazılımlarını satan ve yaratan ülke olmak zorundadır!

11-600 Vekil sadece günlük parti didişmeleri ile dünya sanat arenası ve insanlığından uzak yaşamaya,duyarsızlığa devam ediyorlar ki ne acı!

12-Türkiye Sanatçılar Zenginliği dünya standartlarında özel üretimler ve sanat ekolleri yaratmışken sanatçı yasası yok sayılır mı?

13-600 Vekil her ilimizin,her dilin,her ailenin çocukları olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti yurttaşı olduğunu kanıtlamalıdır!

14-Şu anda dinlediğimiz her şarkıya,izlediğimiz her filme telif ödüyorsak yabancı bütün eserler,repertuarlar para kazanırken bizler ölüm mahkumu muyuz?

15-Yaşayan Sanatçılar için ilk önce "Geriye Dönük Hakların İade edilmesi Yasası" acilen çıkarılmalıdır!

16-Bu yasa çıktığında örneğin; Türkan Şoray 232 Film çekmiş şuan hesabına bir kuruş para yatırılmıyor ama şirketleri youtube hesabından haksız kazançları alıyor!

17-Ya da Edip Akbayram yıllar önce yaptığı plak ve albümlerden o gün ki devir anlaşması imzalaması yüzünden bir kuruş telif alamıyor!

18-Toplam olarak yapımcıları koruyan ve kollayan yasalar 30 yıldan fazla sanatçıları zarara sokmuş ve ucuz işcilik yapan sanatçılar ölüme bırakılmıştır ki

19-Salgın günlerinde 1000TL yardımların bile pazarlığına düşerek Kültür Bakanlığını göreve çağırdık fakat dünyanın diğer ülkeleri her ay 1000 Euro,1000 Dolar verdi!

20-Şimdi; Sanatın insanlığa kattığı ve yaşattığı her saatin,her dakikanın mutluluğu olan sanatımız daha iyi yasaları,daha güçlü çözümleri bekliyor!

21-Ey, 600 Vekil Sanat konusunda hepinizin iyi niyetini ve sanat borsası kavramını sevmesem de bir devrim yasası ve kararı alarak tarihe geçin artık!

22-Sanmayın ki dünya 1900'lerin,2000'lerin dünyası!

23-Dünya Sanatçıların; sevgi ve kardeşlik sofrasını yaratacağı günlere doğru akıyor ve sizin o okyanus için damla olmanız çocuklarınıza vereceğiniz mutluluktur!

www.sarmalkitabevi.com 

Önceki ve Sonraki Yazılar