Abdullah Gürgün

Abdullah Gürgün

BAFA’DA KADIN KOOPERATİFİ

Muğla ili Milas İlçesi’ne bağlı Bafa Merkez Mahallesi’nde kadınlar kooperatifi kuruldu.

Bafalı kadınlar, başta bölgenin zeytin ve zeytinyağı olmak üzere değişik tarım ürünlerini ve bu ürünlerden elde edecekleri yiyecek ve içecekleri tanıtıp, topraktan masamıza ulaşmasını sağlamak amacındalar. Bunun yanı sıra bölgenin unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerini, doğal yaşamını, tarihi ve mitolojik zenginliklerini, flora ve faunasını tanıtarak bu zenginlikleri olabildiğince çok insanla paylaşmak istiyorlar.

Bafa, Beşparmak Dağları ve Ilbıra Dağları’nın ortasında; Milas ve Didim arasında zeytinlerle örtülü, Bafa Gölü’nü de içine alan bir bölgenin merkezinde bulunuyor, o nedenle “Zeytin Başkenti” olarak anılıyor.

Bölgenin zeytin ve zeytinyağının değeri son yıllarda uluslararası pekçok ödül alması ve kalitesinin AB coğrafi işaretiyle tescillenmesinden sonra iyice anlaşıldı. Bafalı kadınlar şimdi değeri daha da çok anlaşılan zeytinyağlarını ve zeytinlerini bir marka altında pazarlayabilmek için bir araya gelerek “S. S. BAFA ÇEVRE YAŞAM KADIN GİRİŞİMİ ÜRETİM KOOPERATİFİ”ni kurdular.

Kooperatif Başkanlığına Feray Albasan getirildi. Başkan Yardımcısı Süreyya Gürgün, Muhasip Üye Tuba Penekli oldu. Denetçiler: Feriha Bircan, Teslime Keser

Kadın kooperatifçiler, “Asıl mücadelemiz şimdi başlıyor. Ülkemizin en sağlıklı, en mükemmel ürünlerini üretmek için kolları sıvadık. Tüm üreticilerimizle birlik ve dayanışma içinde olacağız. El ele, kol kola, omuz omuza kooperatifimizi güçlendireceğiz. Yurtdışına da satış yapabilecek bir noktaya geleceğiz. Başta Muğla ili ve Milas İlçesi’ndeki kurum ve kuruluşlar olmak üzere Türkiye’mizin tüm kurum ve kuruluşlarından, hemşerilerimizden ve halkımızdan destek bekliyoruz” diyorlar.

Bafa Kadın Girişimi Kooperatifi kurucuları Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda tescil sonrası bir hatıra fotoğrafı çektirdiler. Soldan sağa: Süreyya Gürgün, Feray Albasan, Teslime Keser, Şerife Çam, Tuba Penekli, Feriha Bircan, Meral Çam.

Kooperatifin kuruluşu Bafa’da yalnız kadınlar tarafından değil erkekler tarafından da büyük bir ilgiyle karşılandı, destek buldu.

Kendilerine başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar