BİZİM YUNUS’UN GÖLGESİNDE TANIŞ OLDUK

Eyüp’te Belediye ve UNESKO’nun düzenlediği “Gelin Tanış Olalım” Bizim Yunus Sempozyumunda, Yunus Emre ve Yunus gönüllü dostlarla, nikah tazeler gibi “Tanış” tazeledik. Kaynaştık, muhabbetimizi katladık.

İstanbul’da ve taşrada onlarca sempozyuma katıldım. Diyebilirim ki, bir saat düzeninde tıkır tıkır işleyen, sevgi ve hoşgörünün zirvesinde yaşadığım sempozyum bu oldu. Sempozyuma bir ay kala sunacağımız bildiri metinlerini toplayıp, kitap olarak basılmış halde sempozyum sabahı herkese takdim edilen bir etkinlik oldu mu? Hatırlayamıyorum. Düzenleyenlerinden olduğum Muzaffer Sarısözen Sempozyumunun tebliğler kitabını bile ancak bir yıl sonra bastırabilmiştik.

Kitap içeriğinde tebliğler altı bölümde tasnif edilmiş: “Bizim Yunus”, “Yunus’ta Söz, Bilim, Akıl ve İmge”, Yunus’ta Aşk / Mânâ”, “Yunus Emre ve Müzik”, “Yunus’un İzinde”, “Türk Dünyasında Yunus Emre”

“Ahmet Yesevi – Aşık Veysel Yolunun Yunus Emre Konalgası” başlıklı bildirimle son bölümde yer aldım. Bildirimi ikinci günün ikinci, yani seminerin dördüncü oturumunda İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Armağan Coşkun Elçi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zeki Nacakçı, Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cengiz Şengül ile birlikte sundum. İlgi görmenin mutluluğunu yaşadım.

Aralarda ülkemizin çeşitli illerindeki üniversitelerinden gelen dostlarla özlem gidermek, ayak üstü sohbetler yapmak, bir başka seminerde tekrar buluşmak dileklerine fırsat buldum.

Fotoğraflardan birinde Balıkesir Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Duymaz, Çorum Hitit Üniversitesinden Öğretim Üyesi Atiye Nazlı, Folklor ve Halk Edebiyatına ömür harcamış duayenlerimizden Hayrettin İvgin ve Nail Tan’la birlikte görülüyoruz. İTÜ TMDK’ndan Dr. Süleyman Şener ise, fotoğrafımızı çekmekteydi.

Ne yazık ki sağlık durumum, ikinci gün akşamı, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Türk Halk Müziği Korosu’nun Uğur Kaya yönetimindeki konserine ve son gün boğaz turuna katılamadım.

Sözde değil, özde olarak bu sempozyuma emek veren, Eyüp Belediye Başkanı Deniz Köken’e, Düzenleme Kurulu adına Prof. Dr. Armağan Coşkun Elçi’ye, Eyüp Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne ve Sevgi Yılmaz kardeşime teşekkür ediyorum.

Bu etkinliğin diğer belediyelerce örnek alınmasını ve vefatının 700. Yıldönümünde yapılan etkenliklerin devamı olarak 750. Yıldönümü nedeniyle Hacıbektaş Veli için diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar