CUMHURBAŞKANI RAMAZANDA SANATÇILAR İÇİN NE YAPMALIYDI?

1-Siyaset için değil, geleceğin ülkesi için sanatçıları barıştırmalıydı!

2-Bu kadar yıkım içinde sanatçılar anayasasını ve onların onurlarını korumalıydı!

3-Ne olursa olsun 72 milletin insanlığına derman olmalıydı!

4-Yurdun Çocuklarının geleceğine tuğla koymalıydı!

5-Türkiye Halkının inanç sorunu yok sadece üreten ülke olmama sorunu var demeliydi!

6-17 Devlet kurmuş bir ülkenin insanlıkla dostluğunu nasıl kurarız ve nasıl soframızı paylaşırız diye adımlar atmalıydı!

7-İnsanlık sanatçılardan gurur ve umut ışığı almış onların insanlık aşklarını çoğaltmışlardır ki onlara helal olsun demeliyizin altını çizmeliydi!

8-Sanat İbadettir ve ilk ezanın ya da ilk insanlık çağrısının altında ne makamlar ne selalar var ki sahiplenmek zorundayızı göstermeliydi!

9-Dünya Sanat Borsasında 300 yıllık gücü ile Avrupa ve Amerika olmak üzere sanatçılarından ekonomi yaratırken o mutluluğu yaşıyorlarsa biz niye yapmıyoruz anlatmalıydı!

10-Recep Tayyip Erdoğan olarak yurdun sanatçıları ve halkı ile barışmazsam olmazın çözümünü nasıl yaratacağım sorusunu önüme koymalıyım demeliydi!

11-Üç kuşak bu ülkenin artısı ve eksisi ile izler bıraktı ki sanatın yaşaması ve varolması onlarla iyi ki olmuşun hakkını teslim ediyoruz ışığını yakmalıydı!

12-Türkiye'nin Sanatçıları; Fatma Girik,Kartal Tibet,Tarık Akan,Tuncel Kurtiz,Yıldız Kenter keşke haklarını alarak aramızdan ayrılsaydı sözlerini söylemeliydi!

13-Türkiye; Dünya Sanat  Arenasında ilk onlara girmek için hem yasasını hemde sanatçısını koruyacak güce ve yasalara sahiptir fenerini ilan etmeliydi!

14-İşte;2022 yılının bir ramazan ayında beklenen sanatçı hakları ve hayat yasası ortada kalmasaydı!

15-Kültür Bakanlığı neden geriye dönük haklar yasasını çıkararak sanatçılar lehine hazırlamıyor eleştirisini yapmalıydı!

16-Türkiye'nin gelecek kuşakları sarayın sanatçıları,halkın sanatçıları ayrımını yaşamasın diye gerekirse bütün mal varlığımı ülkeme bağışlıyorum çığlığı olmalı!

17-Dünya Lideri ve Halkın Önderi Musfata Kemal Atatürk ilk altın çocuklar yasasını ve öncü sanat kurumlarını yaratarak yaptı bütün bunları ve mirası ülke halkının!

18-Türkiye Çocukları bütün mutluluğunu ve ümitlerini 600 vekil'den hala göremedi!

19-Salgınlar ve Ekonomik krizler sofrasında kalmayacak bir dünya için memleket sizden çareler beklemeye devam ediyor!

20-Türkiye Halkı zaman kaybederek ve ah,vah ederek yaşatılamayacağını gördü ki sizler ve 600 vekil kavgaları zarardan başka birşey vermiyor!

21-Demek ki ülkenin parti başkanı ve cumhurbaşkanı olarak sanatçıları barıştırmadan ve ortak sofra kurmadan ülkemiz rahata ermeyecek tarihi yasa,imza önünüzde duruyor!

22-Canına yandığımız yılların  sanat bahçesinde yarının yürek yıldızı olma saati sizleri bekliyor!

23-Her ay maaş alan 600 Vekil  kendi yaşamlarına sanatı neden bulaştırmıyorlar sorusu da cevapsız kaldı üzüntüsü boşlukta kalmamalıydı!

www.sarmalkitabevi.com

Önceki ve Sonraki Yazılar