Ali Rıza Özkan

Ali Rıza Özkan

KİM BU KADIN?

Eğer bir Türk politikacının eşi deseydim, tartışmazdınız, sorgulamazdınız. Çünkü, emperyalist medyanın yıllardır güzel güzel işlediği beyninizde zaten bu "yargı" için özel yer ayrılmıştır: Türkler=şiddet.

Ama, bu hanımefendi Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın eşi Anna Hakopyan'dır. Elindeki A-45'i Azerbaycan mevzilerine doğrultmuş durumda!

Bu fotoğraf yayınlandığında, örneğin İngiliz gazetesi The Independent dahi, "bu kadar da olmaz!" demişti. İtalyan gazeteleri ciddi bir tartışma açmışlardı. Fransız gazetelerinde bile, en azından şöyle bir yer verilmişti.

Ama, bizim ülkemizdeki "barış sevdalıları" görmezden geldiler!

O sahte barış sevdalıları ki, Yunanistan'dan gelen hiç bir saldırgan eyleme karşı çıkamadılar!

O sahte barış sevdalıları ki, ABD arkasına aldığı emperyalist koalisyon ile Irak'ı işgal ederken, Saddam'ın ne kadar demokrat olduğunu tartıştılar!

O sahte barış sevdalıları ki, ABD Suriye'yi işgal edip askeri üslerini ülkeye kurarken, Suriye Ordusu'nun misket bombası kullandığı, kimyasal silahlar kullandığı yalanı üzerine tartıştılar!

En radikal görünümlüleri ise, Irak işgal edilirken "Ne Saddam, ne ABD", Suriye işgal edilirken "Ne Esad ne ABD", ABD Yunanistan'ı kışkırtırken "Ne Yunanistan ne Türkiye" diyerek emperyalist saldırganları gizlemeye çalıştılar.

Şimdi, Ermenistan saldırırken ise, "Ne Ermenistan ne Azerbaycan" diyeceklerini tahmin etmek zor değil.

Bolşevikler Birinci Dünya Savaşı sonrasında saldırgan emperyalist Almanya ile birlik olan Alman sosyal demokratlarını "sosyal-faşist" olarak tanımladılar. Yani, emperyalist saldırganlığa soldan destek verenlere sosyalfaşist dediler. Bence, çok doğru söylediler!

Emperyalizme alan açan, emperyalizme karşı mücadeleyi zayıflatan, emperyalist saldırganlığı gizlemeye çalışan sol görünümlü politikacıları sosyalfaşist olarak tanımlamak bence de doğrudur!

“Haykakan Zhamanak” (Ermenistan'da Zaman) gazetesinin genel yayın yönetmenliğini de yapan Anna Hakopyan 2018 yılında "Kadife Devrim" dedikleri emperyalist müdahalenin baş aktörlerinden birisiydi. Nitekim, ardından da kocası başbakan oldu.

Kendisi de biliyor ki, Ermenistan halkını istedikleri gibi yönetebilmek için rakip Ermeni politikacılardan daha faşist, daha kindar, daha saldırgan olmak zorundalar.

İşte, bu fotoğraflar bu amaçla çekildi.

Anna Hakopyan bu resimlerle Azerbaycan Türklerine karşı savaşmaya hazır olduğu mesajı vermek istemişti. Bu mesajın üst başlığı daha da güzeldi: Barış için hazır kadınlar!

İktidarlarını ayakta tutabilmek için Ermenistan halkını savaşa sürmekten çekinmeyecek olan bu halk düşmanlarına karşı hepimizden önce ülkesinin halkının hak ettikleri cevabı vereceklerini umuyorum.

Kahrolsun emperyalizm!

Yaşasın Azerbaycan!

Önceki ve Sonraki Yazılar