Abdullah Gürgün

Abdullah Gürgün

KİM TUTAR KILIÇDAROĞLU'NU!

Televizyonun karşısına, koltuklarımıza yerleştik, çaylarımızı, çerezlerimizi koyduk.

Halk TV sürekli CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayını açıklayacağını yazıp duruyor. Merakla Kemal Bey'in açıklamasını bekliyoruz.

Bekleyen derviş muradına ermiş. Biz eremedik; heyecanlı bekleyişimizin sonunda saat tam 21.00'da Kemal Kılıçtaroğlu ekrana geldi ve Türkiye'nin en önemli sorununu çözecek o önemli kararını açıkladı. Meğerse mesele yine başörtüsüymüş.

Gözlerimize, kulaklarımıza inanamıyoruz. Daha da bekliyoruz belki konuşmasına devam edecek ve açıklayacak... Hayır. Yasa teklifi vereceklerini açıkladığı sözleri tekrar ekrana geliyor...

FESÜPHANALLAH! ALLAH AKIL VERİR İNŞALLAH!

Verdikleri yasa teklifi üç maddeden oluşuyor:

1. Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz.
2. Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
3. Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Ülkede bunca dert varken zaten fazlasıyla çözülmüş olan başörtüsü meselesi nereden çıktı?

Ya huuu, başörtüsü kullanılmayan kurum, kuruluş makam mı kaldı? Özgürlükten kastedilen çarşaf ve burka mı yoksa? Sıra bunlara mı geldi?

2008 yılında çıkan yasayla başörtü yasağı kaldırılırken, CHP'li milletvekilleri laikliği savunarak Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) iptal başvurusunda bulunmuştu. Aralarında Kemal Kılıçdaroğlu da vardı. CHP ve Kılıçdaroğlu şimdi laiklikten de mi vazgeçti.

Kıyafet İnkılâbı Atatürk devrimlerinin bir parçası değil mi?

Atatürk'ün koltuğunda oturan Kemal Kılıçdaroğlu'nun aklına, Bülent Ecevit'in TBMM'nde başörtüsüyle devlete meydan okuyan Merve Kavakçı'ya "Bu hanıma haddini bildiriniz!" diyerek gösterdiği tepki hiç mi gelmiyor? (https://www.youtube.com/watch?v=gvT2QMpjQeQ )

Kılıçdaroğlu'na "seninleyiz diyenler, gençler!

Atatürkçü gençlere Atatürk'ün altı oku gereklidir; 6+1 ayak değil. Bırakın bu ayakları. Altılı masaları, masanın altındakileri, sandalyeleri.

Size Atatürk ilke ve devrimlerini, bağımsızlıklık ve cumhuriyetimizi koruma görevi düşüyor.

CHP'de iktidarı ele geçirenlere karşı Atatürk'ün size seslenişini dinleyin:

"Ey Türk Gençliği!

....bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. "

CHP yönetimini elinde tutan Kılıçdaroğlu, Tanrıkulu, Bekaroğlu vb ekibi Atatürk ilke ve devrimlerini savunmak yerine bunları yok etmek için yarışan bir güruh haline gelmiştir. Etnik bölücülerle, FETÖ'cülerle, dincilerle, mezhepçilerle kucak kucağadırlar.

Oysa o kadar zor durumdayız ve okadar büyük mücadelelerle karşı karşıyayız ki... Yoksulluk, işsizlik, hayat pahalılığı, zamlar, enflasyon, terör,talan, tahribat.. Teröriste, Yunan'a, Güney Kıbrıs'a ABD ve NATO desteği... Daha ne dertler...

Söylenecek çok söz var

Erkin Koray'ın şarkısını dinleyelim:

https://www.youtube.com/watch?v=CdF5fX9hjvc

Sözleri:

FESÜPHANALLAH!

Arkası gelmez dertlerimin, bıktım illallah
Biri biterken öbürü de başlar, vermesin Allah
Böyle gelmiş, böyle gidecek, korkarım vallah'
Yok mu çaresi, dostlar? Fesüphanallah!

Âlemin keyfi yerinde yine maşallah
Bize de bir gün kader güler, güler inşallah
Böyle gelmiş, böyle gidecek, korkarım vallah'
Yok mu çaresi, dostlar? Fesüphanallah!

Önceki ve Sonraki Yazılar