MUSTAFA KEMAL ATATÜRK AŞKI, DİRENİŞTİR!

Tarihin doğurduğu çocukların, hayat notaları insanlık aynası olur!İşte, dünya liderliğini omzunda taşıyan ve ona yaşadığı yüz yılın ötesinde sayfalar açan deha'dan bahsediyoruz.Önce; Mustafa olmak için sonra Kemal ışığını yakmak üzere büyük bedeller ödeyerek, halkının kalbinden insanlığa cevaplar vermiş,mazlumların can derdinde tarih sofrasını onlarla kazanmış askeri dehasını kanıtlarken vatan anayurduna adını yazmayı hak etmiş kahramanı konuşuyoruz.

Peki; anlatmakla biter mi?,Ya, öğrenmek ile? O zaman katıldığı yaşam aynasını daha iyi anlamak, bir tarihi insanın nasıl hala merak içinde araştırılması boşuna değil!

Batı'dan, Doğu'ya ; Afrika'dan,Asya'ya; Mezopotamya'dan,Anadolu'ya gelen kültür atlasının bitmeyen türkü çığlığını dinlememek olur mu?,Belki; onun insanlık emeğindeki,alınteri saatlerini iyi inceleyip sıkı dokursak,bize bırakılan mirasın büyük emanetinden, dersler çıkarmak gelecek dünyamız için çözüm olur.

Yaşadığı tarihi dönemin altın karnesi hiçbir boşluğa sığmayan sonuçlarla dolu!

Kurtuluş Savaşı,Sakarya Muharebesi,Çanakkale Savaşı hafife alınmayacak derslerle önümüzde duruyor.Bir öncü, Bir insan,Bir lider köprüsüne çok bedeller ödeyerek, cepheden cepheye asker olmasının disiplinini hayat edinirken asker candaşlarına komutanlık yanında arkadaşlık sofrası kuruyor.Ona duyulan sevginin korkusu yok,cesaretine duyulan hayranlık ve güven yüreği var.Kısa zamanda halkın çocuklarına kardeş olan durmadan o sevginin bayrağını, büyüten ve sömürge devletlerin oyunlarını bozan aklına, herkesi ikna eden bir vatansever olabiliyor!

Ülkenin kuşatma ve işgal provalarını planlayan çetelere hemen cevap veriyor.

Çünkü; halkın onun yanında olduğunu ve geri adım atmayacağına olan inancı ile büyük savaşların gerçeğinde, kurulacak vatanın haritasını, dünyaya ilan etmenin zamanı geldiğini bilerek savaş cephesine giriyor.O hamleler, hem kendine olan özgüveni hem de halkın umuduna merhem oluyor.

"Halkın Cumhuriyet'ine"  varmanın, binlerce insan hayatın da, binlerce çocuğun direnişin de doğması boşuna değil. Anadolu toprağında geçit vermeyen yürekli insanlarımızın gösterdiği fedakarlık hala ayakta alkışlanacak bir saygıdır!Aç,susuz,uykusuz bütün kaygılarına rağmen vatan liderinin gözlerinden,dilinden,elinden emeğini ayırmayan o yüce gönüllü insanların hakkı ödenir mi?.72 Milletin kahramanlığı unutulur mu?.Kimsesiz çocukların verdiği alınteri ışığı düşündürmez mi?.İşte, geldik yüz yılların makamına ve geçmişten geleceğe uzanan tarih sahnemize bi daha çıkmaya!Onları düşünmeden ve anlamadan, bir lideri,bir insanı,bir kahramanı alkışlayabilir miyiz?...

Elbette, hayır!

 "Mustafa Kemal Atatürk Aşkı"; 

İnsanlığın başlangıcını ve geleceğini halklar anayasası'nda yeniden yazan,

Aynı zamanda yüz yılların düşlerinde gerçekleşmesi engellenen halklar sofrasına,

Anadolu'dan Dünya'ya, bir öğreti sunan derslerin okuludur.

Bu günlerde; yurdun ve insanlığın yıkımlarına,yoksullaşmalarına çözüm fikrinin kalesi olacak tek çıkış yoludur!O derslerin faturasını en son insanlık, Irak'ta ödedi ve Ortadoğu kuşatmalarından, geldiğimiz yerin çöküşünde gücümüzü korumasaydık,yıkımın acısı onarılamayacaktı.

"Mustafa Kemal Atatürk Aşkı"; sadece bir slogan ve reklam alkışı değil,dirençli günlere hazırlıklı olmanın,elimizden alınmaya çalışılan bir vatanın korunmasında insanlık siperleri kazmanın işaret fişeğidir!

29 Ekim Cumhuriyet Devriminin  ışığı, 

Vatan Bayrağının Onuru ,

Kardeşlik kalesinin vicdan ve vefa yıldızıdır!

Yurdun Çocuklarına ve Yeryüzü İnsanlığına armağan olsun...............

https://youtu.be/LRWC5BZg_2I

 

AKIN OK 

26 Ekim 2020

Haliç

 

https://music.apple.com/us/album/mustafa-kemal-atat%C3%BCrk-a%C5%9Fk%C4%B1/1274466980

Önceki ve Sonraki Yazılar