MÜYORBİR BAŞKANI BURHAN ŞEŞEN NEDEN KORKUYOR?

Kahrolası virüs açmazlarını yaşarken geçen  yıllar içinde özellikle sanatın dünya örgütlerinin ülkemizdeki anlaşmaları ve bizlerin de onlara sorumlulukları var.Tabii ki Ülkemizin Kültür Bakanlığı bu sorumluluğun işleyişinde birinci aktör.

Peki, bu sorumluluklarını yerine getiriyor mu?

İşte, herkesi çaresiz bırakan soru burada başlıyor!

Sanatçıların telif haklarını savunmayan ve sadece batı dünyasının sanat kurumlarına protokol imzalayıp her yıl müziklerine,
filmlerine para ödemek kaçınılmazsa da içerde kendi sanatçıların haklarını yok saymak bu pandemi döneminde bin lira dağıtmakla olmuyor.

Burhan Şeşen arkadaşım,dostum ve eski gazeteci olduğu için yazıyorum...

1- MESAM,MSG,MÜYORBİR geçen 30 yılda müzisyenlerin telif hakları için gerçekten çalışan kurum olmadı.

2-Kişisel kavgalar ve müzik şirketleri lehine çabalar daha çok gündeme gelip telif mutluluğu patlaması olmadı.

3-Dünya Müzik Şirketlerine para öderken ve onların sanatçılarını zengin eden bir ülke olmaktan kurtulamadı bu halen devam ediyor ki kurumların faaliyet raporlarında bunlar belgelidir.
(Sacem,Gema)

4-Sanatçıların geçmişe dönük haklarının iade edilmesi ve yapımcılara akan paranın durdurulması için bir adım atmak kurumun görevi değil mi?

5-Sevgili Burhan Şeşen;
Benim 100 üstünde yayınlanmış albüm çalışmam var ve ısrarla sanatçı anayasası çıkarmazsak bir sonuça ve geleceğin sofrasında olamayız diye konuştum seninle ki senin çabanın ötesinde yeni bir dünya kurulurken ve bu kadar sanatçı gücü olan ülkenin çıkışı milyonlarcadır.

6-Müzisyenler rahat insanlardır ve duygusal yaşarlar.Ama onları yıkan ilişkiler,kurumlar ayaktayken onların aç kalması köfte istemeleri doğaldır.

7-Sanatçıların örgütlenmesi kolaydır ama insanlar kendi kurumlarındaki insanların onları ezdiğini ve çaresiz bıraktığını görünce uzaklaşır!

8-Sizlerin görevi; Kültür Bakanlığına dünya sanatçılarına sahibiz ve dünya sanat borsasında olmak için önümüzü açın, demeniz ve bizlerle projeler yapmanızdır.

9-Kongrler dışında hangi kurum ve yöneticileri üyeleri ile gerçekten bir buluşma gerçekleştirdi?

10-Bütün sanat kurumları birlik olmayıp devamlı kişisel,ucuz kavgalarla zaman kaybederken gelinen yer içler acısıdır!

11-Öncelikle, her kurum ve çalışanları telif haklarını öğretmek ve onları almak,kazanmak için güzel,anlamlı bir telif hakları bilgisi,tanıtımı yapmalıdır.
Sanatçılar şuan da dünya da haklarını alarak yaşıyor yaşatıyorlar.

13-Kültür Bakanlığımız bizlerin hakları için çalışmak zorundadır ki sizlerin korkusuz olması ve gelecek günlerde telif bayramı yaşandığını görmemiz bütün virüsleri temizleyecektir.

14- Sanatçıları intihar eden ülkenin acısından herkes sorumludur!

15-2021 yılına umutlu ve korkusuz girmek için telif hakları ve sanatçı anayasası kazanımı sizleri de alkışa boğacaktır!

16-Madem, ikinci kurtuluş savaşı veriyoruz, o zaman her siyasi partiden bütün sanatçılara hukuki ve pozitif açıklamalar duymak için önlerine sanatçı bayrağını koymakta korkumuz olmasın Burhan Şeşen...

Önceki ve Sonraki Yazılar