Abdullah Gürgün

Abdullah Gürgün

PUTİN DEĞİL DUGİN (MİŞ) !

İsveç basını bastırdıkça bastırıyor. Putin diktatör, Putin canavar, Putin katil, Putin akıl hastası, Putin kanser, Putin...  Kaddafi, Saddam, Esad ve şimdi Putin. Gazetelerin manşetlerinde Putin'den başka bir şey yok.   

Son olarak da Putin'i danışmanlarının yönettiği öne sürülüyor. Putin en çok da "faşist" Alexander Dugin'in etkisinde imiş.


PROFESÖR EMEKLİLERİ DEVREDE

 İsveç'in en büyük gazeteleri Dagens Nyheter (DN) ve Svenska Dagbladet (SvD) Dugin'İn Putin'i etkilediği savına geniş yer ayırdı.

İsveç'in "resmi siyasetleri"ni kamuoyuna kabul ettirmek için kullandığı iki  emekli "profesor emiriti" son zamanlarda bütün enerjilerini bunun için harcıyorlar. Bunlar Dagens Nyheter'e yazan Magnus Ljunggren ve Svenska Dagbaldet'e yazan Kristian Gerner.

Ljunggren Putin'in bir faşist olduğu mesajını veriyor. Kanıtı komik. Putin ile Dugin aynı ağzı kullanıyormuş. Profesöre göre Dugin gençliğinde faşistmiş. Şimdi de Putin'e akıl veriyormuş.

Örneğin, Putin ve Dugin'in  "Kiev tüm Rus kentlerinin anasıdır" ya da "Ukraynalılar ve Ruslar aynı halktır" gibi halk arasında çok yaygın olarak kullanılan cümleleri kullanmaları Ljungren'e göre Dugin'in Putin'i etkilediğine bir kanıtmış gibi gösteriliyor. Bu iddiayla, aynı zamanda, bu düşüncede olan halkın yüzde doksanına da faşist damgası vurmuş oluyor.

YURTSEVER PUTİN

Putin'in sapına kadar yurtsever olduğu bana göre besbelli. Analitik düşünce yapısına sahip. Pragmatik, eylemci bir kişiliği olduğu ortada. İdeologluk gösterisi yapma meraklısı da değil.

Putin bir yandan biraz eski Sovyet değerlerini koruyor görünse de  öte yandan komünizme karşı da konuşur. Daha çok yurtseverliği, tüm halkı birleştirme çabası öne çıkıyor. Rusya Federasyonu Komünist Partisi ile ilişkileri iyi. Ukrayna harekatı da Rus Komünist Partisi'nin Lugansk ve Donesk cumhuriyetlerinin tanınması için verdiği önerinin Rus parlamentosu Duma tarafından kabul edilmesiyle başlamamış mıydı?

Şu anda savaş Rusların yoğun olduğu sınırlı bir bölgede sürüyor. Rus halkının güvenliği sağlanabilirse savaşın durması olası. Ancak Ukrayna - Rusya arasındaki soruna Batı daha fazla karışırsa daha büyük bir savaş tehlikesi görünüyor.

OYUN İÇİNDE OYUN

İsveç'in ve Finlandiya'nın basın yayın organlarını binbir yalan dolanla doldurması ve Putin'i, ipleri Dugin'in elinde bir kanser hastası, her yana saldırmaya hazır bir manyak gibi göstererek NATO'ya girmek istemesi de oyun içinde başka bir oyun.

Ne yazık ki, İsveçli sosyal demokratlar geleneksel tarafsızlık, bloksuzluk siyasetini yalan dolanlarla halkı kandırarak terkettiler.

Ukrayna Savaşını Avrupa'da 2. Dünya Savaşı'ndan sonra çıkan ilk savaş olarak gösterip hazırlıksız olduklarını yayıyorlar. Oysa Balkanlar'da Yugoslavya'yı parçalama savaşına ne demeli? Ya Donbas Savaşlarına. Kırım'ın Rusya'ya geçmesine, Lugansk ve Donesk cumhuriyetlerinin  kurulmasına???

İSVEÇ VE FİNLANDİYA MANCINIKLA ATEŞE ATILIYOR

Sosyaldemokratların ve diğer NATO yanlılarının yaptıkları aslında İsveç'i mancınıkla NATO savaşlarının ateşinin içine savurmaktan başka birşey değil.

Putin'in kukla olmadığı ortada ama bu politikacıların ne olduğu belli değil. Eğer kötü niyetleri yoksa kafaları oldukça karışık demektir.

O zaman İsveç'teki kafa karışıklığı Corona'dan beter. Hızla  yayılıyor. Kaynağı da ortada: Washington ve Brüksel...

Nerede BARIŞ çığlıkları atan gençler, kadınlar, nerede Barış Güvercini Alva Myrdal, Olof Palme? Nerede Barış hareketi? Nerede "USA GO HOME!" diyenler?

TEKERRÜR EDER Mİ?

Rusya'yı Ukrayna'ya sokan ABD değil mi? 2014'te Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'i kim devirdi? Arsenij Yatsenyok cumhurbaşkanlık payesini ABD Dışişleri Bakanı Victoria Nuland'dan almadı mı? Donbas bu çeteye ait olmak istemiyordu. İç savaş çıktı. 14.000 kişi öldü. Putin sorunun görüşmeler yoluyla çözülmesi için tam sekiz yıl bekledi. Minsk Anlaşmaları 2014 ve 2015. ABD tüm bunları elinin tersiyle itti. Bu yılın Şubat ayında Rusya Donesk ve Lutansk'taki Rusları korumak için harekete geçti. İşte tüm suçun Rusya'ya yüklendiği bugünkü noktaya böyle geldik.

Finlandiya'nın  Rus sınırına yakın bölgelerinde Ruslar yaşıyorlar. Finlandiya NATO üyesi olursa ve yarın ABD bunlar üzerinden Rusya'yı kışkırtır da Finlandiya Rusya arasında sürtüşmeler yaratırsa HİİİİİÇ ŞAŞIRMAYACAĞIM...

Demedi demeyin...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar