TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI ERİNÇ SAĞKAN'A ŞİKAYET DİLEKÇESİ

"Hukuk Sanatı" tezimi uzun zamandır bir sanatçı olarak ürettiğim ve tanık olduğum salgın öncesi ve sonrası günlerde hala üreterek insanlık sayfalarının notalarını arıyorum!
Şimdi siz ve çalışma arkadaşlarınıza son krizden sonra memleket insanlığının vatanında yapmanız gereken önerileri arz ediyorum!

1-J.J.Rousseau'dan aldığımız selamın ülke içindeki kahramanlarını burada yazmama gerek yok ama 72 milletin kurduğu ülkenin sofrası her gün yağmalanırken sizlerin her ilde hukuk sanatı okulları açıp vatandaşları umuda bağlamanız ve moral vermeniz şarttır!
2-Siyasi erkler üstünde hukuk divanının kalması kaçınılmazdır!
3- Yeni bir başkanlık görevinde zor günlere sizlerin vatan saatini mutluluğa dönüştürme rotanız olmazsa olmaz!
4-Türkiye bir hukuk cennetini  iktidarların cehennemi haline getirenleri yargılanmalı ki toplumda güven kavramı yerini korusun!
5-Avukat denilince sadece en paragöz insanlar yargısı silinmelidir ve hukuk sanatı insanlığı olan kurum kimliği yaralanmamalıdır!
6- Çocukların suç oranlarının her gün arttığını üzülerek öğrenirken bunu önüne geçecek çözümleri sizlerde düşünmelisiniz!
7-Kadınların üretim dışı bırakılarak gayri meşru hayata itilmesi ve 5 milyona yakın insanın bedenini satarak yaşatılması onların suçu olamaz ki bir çıkış yolu mutlaka vardır!
8-Siyasi suçtan yatan ülke insanlarına dönüştürücü kısa vadede hayata dönmeleri için yaşam programı üretimi olan uygulamalara geçmelerini bir yasa ile sağlayabilirsiniz!
9-Türkiye'nin gelenekten geleceğe akan bir insanlık tarihi varken kapitalist dünyanın eşit olmayan hukukuna teslim olmayacak tarihini de göz önüne alıp sizlerin yeni bir duruş sergileyeceğinize inanıyorum!
10-Sanatçılar Anayasası çalışmalarımı bir kitapta topladım ki ülkemizin dünya sanat arenası içindeki borsaya teslim edilmesi bir hukuk skandalıdır!

Yani;
Batıya hayranlıkla bir gelecek sanatı ve sanatçı çocuklar yok edilerek bir yere varamıyoruz.
Bununla ilgili bilgiler kitapta mevcuttur!

11-2022 yılında;
Hukuk tarihimize ve krizleri çözecek adımlara sizlerin kuracağı halka hukuk sanatını armağan etme ve onları ülkeleri ile barışık yaşama dersleri acil servislerde ölümler artmadan,evlerde kayıplar yaşanmadan yarının notasında cevap bekliyor!

Dünya Hukuk Yıldızlarının Türkiye'de bir kalesi olduğunu insanlığa duyurmanın umudu ve saygılarımla!

Önceki ve Sonraki Yazılar