TÜRKİYE CENNETİ İNTİHARINDAN NASIL KURTULABİLİR?

Usta Sanatçı VURAL YURDAKUL'un tarihi eserlerine selam olsun....

1-Kaybedilecek neyi varsa kaybettiğini içindeki çocuk söylemesine rağmen inat etmekten vazgeçtiğinde!

2-Kimseyi suçlamadan ve karalamadan silkelenip üreten insan olmayı başardığında!

3-Umut mücadelesi vermenin  gelecek hayatının kaçınılmaz cevabı olduğunu cesaretle dirençle kazandığı zaman!

4-Salgının yarattığı ve her gün verilen kayıplardan daha büyük okul sınavı olmadığını anladığında!

5-Dünyanın zengin ülkelerinin ülkemizdeki yatırımlarının şaha kalktığını ve ucuz işciliğin kölesi olmamak için örgütlü birey kalmayı seçtiğinde!

6-Yaşamımızda sanatın herhangi dalında niçin olmuyor deyip  mutluluk ve insan olma düşlerinin en güzel bahçesi,sevgisi,dirilişi olduğunu  fark ettiğinde!

7-Hep annelerden,babalardan beklentiler yerine küçük yaşta bazı sorumlulukları almanın kararına vardığında!

8-Kurtuluş Savaşı,Çanakkale Savaşı gibi geçmişten bu güne emek vermiş,bedel ödemiş insanların mirasını sahiplenmeyi düşündüğünde!

9-Türkiyeyi karış karış gezmeyi önüne hedef koyduğunda!

10-Türkiye kardeşliği benimde sofram, benimde derdimdir ışığını yalnız bırakmadığında!

11-Her doğan çocuğun üzerimizde sorumluluğu ve gülümsemesi için onlara varolanı koruma,yarınlarına kapı açacağız diyebilme notası yazdığında!

12-Salgın her geçen gün bizleri sınavdan geçirirken devletin halkın tümünü yaşatma hukukuna katkı sunması için ne yapmalıyım vicdanı olduğunda!

13-Daha çok açılacak fabrikalar ve tarımın kahramanları olmanın yolunu ben biliyorum bayrağını tuttuğunda!

14-Gençliğini yalnız bırakmadan yaşlıların rahat nefes almalarını sağlamalıyız diyerek virüslerin canını okuyacak kaleyi kurduğunda!

15-Sağlıkçılara saygıyı,sevgiyi bilmeyenlere 600 vekil'e yazı yazmayı acil rota yaptığı gün!

16-Ülkenin sanatçılarına beş yıllık yardım programı neden uygulanmıyor sorusunu hükümete soranlar ordusu olduğu yarattığında!!

17-Yıllarca tinerci çocuklar algısı üzerinden çocukların hayallerini yıkanlara düşler hukuku hayat geçsin çağrısına ortaklık sağladığında!

18-Dünya sanat arenasında ülke sanatçıları neden yok,niçin o arenanın pazarında bizlerde ekonomik kazanç ve gelecek kurmayızı konuştuğunda!

19-İkinci dünya savaşı öncesi 1929 buhranı ve bıçak sırtında Osmanlının bıraktığı kazıkları silip herkesin Cumhuriyetini kuran mucize değerli hale nasıl geleceği paylaştığında!

20-Türkiye'yi batıran siyasilerle,yüceltenlerin farkına vardığında!

21-600 vekil ülkeye 40.100 TL'ye mal olurken her türlü olana sahipken özellikle iktidarın neden gençliğe yatırım yapmadığını iyi sorguladığında!

22-2022 ülkemizin yıldızlarının ortaya çıkacağı ve dünya insanığı ile yeniden güzel köprüler kurması gerektiğinin hayal olmayacağını bildiğinde!

23-Kapitalist dünya devlerinin karşısında Türkiye'nin sofrasındaki barışını engelliyenleri engellemenin farz olacağını soluduğunda!

24-Türkiye Sanatçılar Ordusu kurmanın dünya devletleri arasında şaşkınlık yaratacağını bir satrancın elimizde saklandığını açıkladığında!

25-Yalan ekonomik modellerle değil,ülkemizin 50 yıl içinde tarım ve hayvancılık başarısının gasp edilmemesi için çalışmamız gerektiğini!

26-Dünya Ticaret Örgütünün 2011 kararlarının yarattığı erozyonun suçlusu ve kötü mirasının temizlenmesi gerektiğini es geçmediğinde!

27-Türkiye'de yaşayan halkların çocukları üvey evlat konumunda kalmayacağını ve onların ülkenin garantisi olduğunun altını çizdiğinde!

28-Kadınların ülke sofrasındaki insanlığına el ve dil uzatanların onların yarattığı ekonomik bilinç ve ışığa teşekkür etmeyi alkışladığında!

29-Özgüvenini parçalamaya çalışan abuk,sabuk anglosakson program ve dizilerden kurtulmanın zamanı geldi de geçiyor demenin işaret fişeğini yaktığında!

30-Türkiyeye nefreti,şiddeti ,hakareti yayan serbest piyasa tüccarlarına haddinizi bilin demenin erdemini büyüttüğünde!

31-Türkiye dolarlar,eurolar cehennemine teslim edilemez isyanında fenerini yaktığında!

32-Sanal dünya kahramanları ile oyalanmayı ve beynini boşaltmaktan,tuzak kuranlardan  kurtulduğunda!

33- Freud,From,Reich,Doğan Cücenoğlu alkışsız bırakmadığında!

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar