TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A

Konu: SANATÇILAR ANAYASASI VE SANATIMIZIN GÜCÜ

"İkinci Kurtuluş Savaşı" veriyoruz, açıklamalarınızı izledik, dinledik!

Türkiye'nin dünya arenasındaki vatan cephesi konumlanışı mücadelesi büyük ivme kazanırken , yurdun sanatçı çocukları ve sanatçı hakları yasaları ile ilgili açıklamaları kamuoyuna basın aracılığıyla iletmiştim.Size yaptığım çağrının kayıtları sanal dünya sayfalarında duruyor.

Şimdi; 

1-Korona günlerinde yalnız bırakılan ve geleceği yok edilen sanatçılar için ve dünya sanat borsasındaki gelişmelerin büyük sonuçlar getirmesi ile ilgili hala bir sanat pazarı oluşması adına hiç bir açıklama yapılamadı!

2-Üretim ülkesinin en can alıcı sofrası ki ülkemiz bu konuda dünya çapında sanatçılar yetiştirdi ve yetişmeye devam ediyor.Sadece, Batı'nın 300 yıllık kurduğu sanat anayasası,sanatçı hakları programıyla onlara öncelikle müzik,sinema alanında her yıl para ödüyoruz.Yani, Batı'nın Sanat endüstrisine teslim olmakla kalmamız ve içerde sanatçıların önünü açacak gerçek telif haklarının olmayışı, verilmeyişi ve varolan meslek birliklerinin Batı dünyasına hizmeti gibi kısır bir döngü ki şimdi, yaşadığımız pandemi sürecinde sanatçıları koruyan ve yaşatan hiçbir şey kalmadı.

3-Sayın Orhan Gencebay ile geçtiğimiz aylarda bu mesele  hakkında yan yana geldik ve o da sanatçı anayasası çağrıma hak vermiş, kültür bakanlığının yapması gerekenlerin altını çizmişti.

4- Sanatçı Çocuklar sofrası hem ülkemize moral hem de Batı karşısında güçlenen bir geleceğin barışı olacaktır.İnsanlığın kalesi olan ülkemizin açık hava müzesi tarihi,yaşama alanları gerçek değerini kazanması mümkün.Amerika'da 20 binin üstünde müzenin olması tesadüf değil!Ülkemizin Kültür Sanat Endüstrisi hamlesi kapımızda çaresiz beklememelidir.

5-Ülkemizin iktidar sanatçıları ile halkın sanatçıları ayrımını ortadan kaldırma görevi sizin önünüzde duruyor.Dünya da  üç kuşak sanat birikimine sahip ender ülkelerdeniz.Onun bu derinliği hak ettiği yerlerde olmalı ki sanatın güneşi herkesi üretime ve yurdun sofrasına sahip çıkmayı sağlasın.

6- Her gün sanatçı çocuklar ülkenin her yanında sanatın her dalında ya birincilik ya da dünya arenasına aday olduklarını gösteren başarılara imza atıyorlar.

7-On binlerce sanatçı çocuk adayı sizin ekranlarda onlara bir şey söylemenizi veya onlara umut verecek projeleri açıklamanızı dört gözle bekliyor.

8-Bazı medya organlarında sanatçı profilleri olumlu örnek olmayıp, yanlış yönlendirmelerle onların geleceğini karartıyor. Aileler sunulan güya sanatçı şahsılar karşısında çocuklarını sanattan uzak tutmayı yeğliyor.

 Bu yüzden sanat arenasının gelecek sahiplerine sahip çıkılmalıdır.

9"Sanat İbadettir" programını öne çıkarmanız ve dünya insanlığının yürekli bütün sanatçılarına kardeşlik sofrası kurmak sizden isteniyor!

10-Ülkemiz; sanatın toprağında ekeceği her tohum ile hayat notası olduğu kadar yarının rotası olacak biricik kaledir.

11-Mustafa Kemal Atatürk'ün 72 millet davası virüsleri yensin istiyorsak sizin koyacağınız bir sanatçı anayasası tuğlası yurdun alnında devrim başlatır...

Saygılarımla

 

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ŞİİRi

Rotası zaman tünelinde yangınlar söndürsün

Emperyalistlere yaşam öğretsin

Cansız kalan memleket sofrası güçlensin

Ezberleri bozan yiğitler kükresin

Pusulası şaşmışlar dize gelsin

 

Türkiye'nin kalbinde ömürler çoğalsın

Anadolu'dan dünyaya akan yıldızlar durmasın

Yeryüzü cenneti vatansız kalmasın

Yalanları yıkılanlar uyumasın

İnsanlığın merhameti masumiyet olsun 

Pişmanlık aynası erdem yaratsın

 

Engelleri aşan vatanseverler 

Rüyalarında onurlarıyla yıkansın

Doğacak günlerin çocukları bayram bulsun

Onlarca yılın ekmek kokusu kardeşlik yazsın

Ğünahların silindiği  cennet ülkenin alkışı şahlansın

Ansızın zaman dursun 

Nar-ı aşkın insanlık davası kazansın

 

(Not:Akrostiş Şiir Felsefesi ile yazılmıştır)

Önceki ve Sonraki Yazılar