USTA GAZETECİ TAYLAN SORGUN'DAN VATAN DERSLERİ

Yazdığı her kitap karanlıkta kalan ülke sayfalarının gerçek aydınlığına, savaş içinde savaş veren kahramanların direniş görkemine varıyor.Oradan da şu vatan nasıl bir devrimle kuruluyor,neler yaşanmış ve öğrenilmemiş diye bu gün daha iyi anlıyorsunuz.

Taylan Sorgun aynı zamanda memleket için kendi canını siper etmiş aydınlarımız arasında kalan cesur kalem. Özellikle, Osmanlı İmparatorluğunun çöküşü ve Cumhuriyet Devriminin kazanılması sürecine "Mütareke Dönemi ve Bekirağa Bölüğü" kitabı ile yeniden bir ışık tutuyor. Kaynak Yayınlarının tiz çalışması ve emek verenlerin katkısı bu belgesel kitabın bizlere müthiş armağanı oluyor. Aslında Taylan Sorgun önümüze acı ama karanlık günlerin faturasını ödetenleri teker teker yere seriyor. İstanbul'un kalbinde duran ihanetleri,işgal ve sonrası nasıl bir dünya köprüsünde çıkışa vardığını sayfa sayfa anlatıyor. Mustafa Kemal ve Arkadaşları,hangi kumpasları bozarak vatanı kurtarıyor. Tarih sofrasında duran o yürekli,onurlu insanları bize ilmek ilmek işleyerek paylaşan Taylan Sorgun emeğine ne yazsak eksik kalır. Sömürge Devletlerin oyunları nasıl bozulur? Onların  canı nasıl okunur,o işbirlikçiler nasıl kovulur öğreniyoruz, dinliyoruz Taylan Sorgun'un alınteri kitabından.

Yurdun güneşi olanları,insanlık sevdasının liderliğini,çocukların geleceğini kuranları ve vatanı vatan yapan erdemli kahramanları bi daha öğreniyoruz.

O yüzden Taylan Sorgun'un yazdığı her kitabı baş köşeye koymak,herkesi o kitapları ekmeği yapmak gibi bir görevimiz var. Öyle ki ülkemiz hala sömürgeci devlet çetelerinin planları ile şu korona virüs günlerinde bile rahat durmuyor.

İnsanlığın yıldızlarını ve bizdeki insanlık fedailerini büyük emek aşkıyla veren Taylan Sorgun'a teşekkürü borç biliyoruz.

Bu direnç ışığı kitaplarını bilinç'imize vatan bayrağı yapıyoruz...

Önceki ve Sonraki Yazılar