YAŞASIN! SANATÇILAR PROGRAMINI KİM AÇIKLAR?

1-Türkiye'yi krize sürükleyen iktidarın açıklamayacağı çıktı ortaya artık!

2-Türkiye'yi  25 yıla yakın yöneten ve Cumhuriyet Devrimleri kazanımlarını yok etmekle uğraşanlar hele hiç!

3-Dünya Sanat Endüstrisini gelecek olarak gören ve Altın Çocuklar yasasını çıkararak hamle yapanlar!

4-Türkiye'de Sanatın bir demokratik yaşam biçimi olduğunu anayasa'daki 64.maddeyi çiğneyenler yapamaz!

5-Türkiye'nin dünya çapındaki ressamları,heykeltraşları!

6-Türkiye'nin dünya notasındaki müzisyenleri,bestecileri!

7-Türkiye'nin dünya sahnesindeki tiyatrocuları,yönetmenleri!

8-Türkiye'nin dünya karelerindeki sinemacıları,oyuncuları!

9-Türkiye'nin dünya bayrağı olan danscıları!

10-Türkiye'nin dünya aşkını çeken fotoğrafçılar!

11-Türkiye'nin dünya mimarları!

12-Türkiye'nin sanatını yaşatan ve evrensel insanlığa köprü kuranlar!

13-Meclis'te 286 AKP,47 MHP vekilliği yapan ve her ay 42 BİN TL maaş alıp sanatçılar anayasasını gündeme taşımayanlar es geçip dururlar!

14-Türkiye'nin Sanatçı Çocuklarının her gün milyonları kazanacağı hayatını kuracağı, sanat borsasına girmesini ve proje üretimlerini engelleyenler açıklamaz ki!

15-Türkiye Sanatçılarını yalnız dünya sanat arenasının kölesi yapıp her saat onlara sanatın her dalında para kazandıranlar çıkar mı çıkmaz!

16-Türkiye Kültür ve Turizim Bakanlığı 81 ilde sanatçı çocuklar arayışına girse ne cevherler kazanır hem dünya hem ülke ama nerde?

17-Türkiye'nin Sanat Meslek Birlikleri içerde belli bir azınlık için zaman harcıyarak ve güç kaybederek küçük kavgalarla sanatçıların haklarını büyütmeyenler  istemezler!

18-Türkiye Dünya Sanat Müzelerinin en tarihi değerlerine sahip ama halkın tanıması,anlaması için müzeler milletindiri açıklarsa!

19-Türkiye kendi sanat dünyasının kazanımları ile dünyanın her yerinde yerini alacak sanatçılara ve onları yansıtacak ilişkileri çoğaltabilir!

20-Türkiye Halkı; 1150 oda'da yaşayan partili bir cumhurbaşkanına burada bir  sanat müzesi yapma dilekçesini sunarak devrimini başlatabilir!

21-Sanat; ülkemizin ekmeği,ekonomisini büyüteceği,çoğaltacağı ve geleceğin çocuklarına merhem olacak bir üretim programıdır!

22-Resimlerini,Şarkılarını,Oyunlarını,Filmlerini daha çok dünyaya sunulacağı bir dönem içindeyken bu gelişmeleri hayata geçirmek insanlık ve vatan görevidir ey vekiller!

23-Türkiye Sanatçıları; salgın günlerinde kaybettikleri ekonomik gücü devletin bir yıl düzenli ödeceği sosyal yardım ile devrimini yapabilir!

24-Türkiye Sanatçılarının hala Kültür ve Turizm Bakanlığında geçmişe dönük dağıtmağı telif hakları ve kopyalama harcaları duruyor!

25-Numan Kurtulmuş döneminde yaşatılan adaletsizlik sofrası bütün sanatçıları zor durumda bırakırken Saray'a transfer olanlarda ekmeklerine yağ sürerek suskunlar hala!

www.sarmalkitabevi.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar