YILDIZ'IMIZ CANDAN ERÇETİN NE YAPMALI?

Sanat dünyamızın kuruyan ve ataerkil kültürsüzlüğünün engellenmesi için öncü kadınların sanat'ta yeri ve gücü olmazsa olmaz.Onların özellikle ülkemiz'deki yerinin öne çıkmayışı bütün hayatımızı felç etmiş durumda."Kadın Rönesans'ı ışığının büyümesi için sanatçı olarak çok şey yaptım.İlk defa ülkemizin ilk kadın sanatçılarının akrostiş şiirlerini ve bestelerini ürettim.Aşka Boyanan Kadınlar, Sanatımızın Yeryüzü Kadınları gibi eserler hem dijital müzik alanlarında hem de yayın dünyasında yayımlandı.

Bu anektodları yazıyorum ki Candan Erçetin'e yapacağım eleştiriler katkısı anlaşılsın diye.

Şimdi; MSG Başkanı olarak müzik dünyasının ve müzisyenlerin hakları için yapacağınız ilk işlerden biri MESAM ile mutlaka birleşme bütün müzisyenlerin, sözyazarlarının,aranjörlerin,
bestecilerin hak kaybı son bulsun.Korona virüs ile dibe vuran her şey gibi müzik kurumlarında yaşanan,kişisel hırslar dışında enerji harcamayan yöneticiler çekip giderken olan müziği üretenlere oldu.Geldiğimiz nokta vahim ötesi ki bu ortak hareket etme ve yıldız olan müzik sanatının bu kadar çaresiz kalması suçtur.

Her şey adliye koridorlarında veya mahkeme kararlarında yargılanıp sonuç almaz.Sistemin çarpıklığı ve kurulan yanlış ilişkilere su taşıyan Kültür Bakanlığımızın sanata ve sanatçı cezalandırması varken bunun önüne geçmek vatan,insanlık sorumluluktur.

Bu arada değerli besteci ve söz yazarı Mehmet Soyarslan'ının ki en çok dinlenen şarkılar arasındadır. O yüzden bu şarkıların  haklarının yurtdışı ihlali ve yurtiçi kazanımları için  haksız yere eserlerini kullanan yapımcının şikayet dilekçesine geçen 9 ay'a rağmen cevap vermemişsiniz!

TARİHİ GÖREVİNİZ NEDİR?

1-Gerçekten Türk Halkının gönlünde kurduğunuz sevgiyi müzisyenlerin yaşama hakkı için harcayın.

2-MSG'nin başarılı yönetimi telif haklarımızın gaspını engellediğinde sanatın gücü zafer kazanır.

3-Fransa'nın SACEM örgütü ile kardeşiz ve onlara her yıl ödediğimiz paranın karşısında ezilmemizi yok edin.Fransızcanız ve Öğretmenlik aşkınız müzisyenler için kapılar açsın.Bu tarihi zor günlerde Fransız Sanatçıların önemli şarkılarını ülkemizdeki yorumcuların söylediği projeyle Kültür Bakanlığı'nın önüne koyun.

4-Gelecek günleri müzisyenler kazanmalı ve üretme umutlarının karşılığını almak için yakın dönem de yoğun lisanslama çalışmaları yapmalısınız.

5-Belki, yeni bir yönetici insan modeli olursunuz.
Yurdun kadın imajsızlık gerçeği yıkılır.

6-MSG kısa zaman planlarında üyelerine değerli olduklarını ve müziksiz hayat olmayacağını gösterecek müzik kalbi projeleri üretmeyi gündemine alır.

7-Candan Erçetin farkı ülkemizin kültür atlasında çığır açar.

8-2021'e girerken en zor günler sanat dünyasını ve sanatçıları bekliyor.

9-Kültür Bakanlığına sanatın sevgi ve yaşam gerçeğindeki baskısını ve yurdun sanatçı çocukları katkısını yapın!

10-Telif Hakları demokrasimizin bayrağı ve aynasıdır.Dünya Sanat Borsası kendi sanatçılarını ve bizlerden aldığı birikimlerle para kazanırken bizlerin sadece onların kasalarını doldurmak gibi bir görevimiz olamaz!

11-Sanat Camiasının ve Sanatçıların gözü,sesi,
kardeşi,
arkadaşı,dostu olmak önünüzde duruyor.

12-Sanatçıların onur sofrası,can yongası notaları,şiirleri kapınızda bayram gününü bekliyor,
gecikmeyin ve yürekli yönetici, öncü olun.

Canlar ağlarsa
Analar susarsa
Ne diyeyim
Derman yandı
Ansızın zaman
Nar-ı aşkında

Eylemeyin 
Rüyalarım var
Çaresiz değilim
Ezberim yok!
Tükenmez
İçimdeki şarkı
Nasıl deme

Önceki ve Sonraki Yazılar