Meral Akşener’in koltuğuna talip olan 4 isim

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü seçimli kurultayda aday olmayacağını duyurmuştu.

Meral Akşener’in koltuğuna talip olan 4 isim

27 Nisan'da gerçekleştirilecek kurultayda Günay Kodaz, Mehmet Tolga Akalın, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu genel başkanlık yarışında yer alacaklarını kaydetti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy oranı yüzde 19 bandına yükselen İyi Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Türkiye genelinde aldığı yüzde 3,77'lik oyla 6'ncı parti konumuna gerileyerek şaşkınlık yarattı. Şehirler içerisinde sadece Nevşehir'de belediye başkanı çıkarmayı başarabilen İyi Parti, 27 ilçede seçimlerden zaferle çıkmıştı. Fakat bir önceki seçime göre yüzde 6'nın üzerinde oy kaybı yaşadı.

meral-aksenerin-koltuguna-talip-olan-4-isim.jpg

BEN EVİME DÖNECEĞİM

Meral Akşener, seçimlerden önce, başarısız çıkmaları halinde "Ben evime döneceğim, siyasetin s'siyle meşgul olmayacağım" ifadelerini kullanmıştı. Yakın çevresine göre bir süre "Bekle gör" taktiği izleyen Merak Akşener, kurultayda aday olup olmayacağı kararı için seçimlerin ardından görüşmeler yaparak hem seçim yenilgisinin nedenlerine, hem de partinin geleceğine ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu konuşulmuştu. Meral Akşener çarşamba günü de aralarında Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Cihan Paçacı, Turhan Çömez, Ayfer Yılmaz gibi partinin deneyimli isimlerinden oluşan "İstişare Kurulu" üyeleri ile bir araya gelmişti. Bu görüşmelerde, değişim talebini dile getirenler olduğu gibi, "devam etmesini" isteyenlerin de olduğu belirtildi. Parti kulislerine göre Akşener, eleştiri ve önerileri dinleyip notlarını aldı. Yaşanan bu gelişmelerin sonrasında ise İYİ Parti lideri, "2028'e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum" şeklinde konuşarak yarışta yer almayacağını duyurmuştu. 27 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek seçimli olağanüstü kurultayda şu ana kadar toplam 4 isim adaylığını açıklamış bulundu. İşte o 4 isim…

meral-aksenerin-koltuguna-talip-olan-4-isim-001.jpg
ADAYLIĞI KONUŞULAN İSİMLER

İYİ Parti kurucular kurulu üyesi :Günay Kodaz
İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın
İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili: Koray Aydın
İYİ Parti meclis grubu başkanvekili ve İzmir Milletvekili: Müsavat Dervişoğlu
Eski İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz ve parti sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu'nun aday olmayı düşündüğü de ileri sürülüyor.