Göbeklitepe’de ziyaretçi akını! 2022’de rekor kırdı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde adının yer aldığı Göbeklitepe, ilk günden bu yana ziyaretçi sayısı konusunda zirve yaptı!

Göbeklitepe’de ziyaretçi akını! 2022’de rekor kırdı

Göbeklitepe 2022 yılında en kalabalık ziyaretçi akınını yaşayarak en yüksek sayıya ulaşmış oldu. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü Celal Uludağ, 2022 yılı için müzeye gelen ziyaretçi sayısını açıkladı. İşte Göbeklitepe’nin 2022 yılında ağırladığı ziyaretçi sayısı…

UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’nde yer verilen 12 bin yıllık tarihi barındıran Şanlıurfa’daki Göbeklitepe geçtiğimiz yılda en yüksek sayıda ziyaretçi akımına uğradı. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü Celal Uludağ bu sayıyı açıkladı. İşte rekor kıran Göbeklitepe ziyaretçi sayısı…

TARİHİN SIFIR NOKTASI

Şanlıurfa’da bulunan ve 12 bin yıllık geçmişi barındırarak ‘tarihin sıfır noktası’ olarak anılan Göbeklitepe, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Bu çerçevede açıldığı zamandan bu yana en yüksek ziyaretçiyi geçtiğimiz yıl ağırladı. 2022 yılında Göbeklitepe 850 bin kişiyi kabul etti.

1995’TEN BU YANA DEVAM EDİYOR

1995 yılında Turizm Bakanlığı himayesinde başlatılan kazı çalışmaları günümüzde de halen devam etmektedir. Konuyla ilgili Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü Celal Uludağ, şu ifadelere yer verdi:

“Kovid-19 salgını dolayısıyla bir dönem azalma yaşanmış olsa da, diğerleriyle kıyaslandığında sayı oldukça iyi rakamlara ulaştı.

2022 yılında ziyaretçi sayısı 850 bin kişiye ulaşarak Göbeklitepe kendi rekorunu kırmıştır. Halen yürütülen çalışmaların devam etmesiyle de bu sayı katlanarak artacak diye düşünüyoruz.”