Taksici Oğuz Erge'yi öldüren katilin cezai ehliyeti tam çıktı

İzmir'in Gaziemir ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda Delil Aysal şahıs aracına bindiği taksici Oğuz Erge'yi tabancayla vurarak öldürmüştü. Katil Delil Aysal'ın cezai ehliyeti tam çıktı.

Taksici Oğuz Erge'yi öldüren katilin cezai ehliyeti tam çıktı

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, kamuoyunun yakından takip ettiği cinayet davasında önemli bir gelişme yaşandı. "Nitelikli adam öldürme", "nitelikli yağma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından tutuklu yargılanan sanık Aysal hakkında beklenen cezai ehliyet raporu mahkemeye ulaştı.

CEZA EHLİYETİ RAPORU MAHKEMEYE ULAŞTI

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından hazırlanan ve davanın seyrini etkileyebilecek raporda, Aysal'ın suç tarihinde ceza sorumluluğunu etkileyecek düzeyde bir akıl hastalığı veya zayıflığının bulunmadığına dikkat çekildi. Raporda, Aysal'ın işlediği iddia edilen suçların hukuki anlam ve sonuçlarını anlayabilecek düzeyde olduğu ve davranışlarını bu bilinçle yönlendirebilecek kapasitede olduğu belirtildi.

CEZA SORUMLULUĞU TAM OLARAK KABUL EDİLDİ

Hazırlanan raporla birlikte, Aysal'ın "nitelikli adam öldürme", "nitelikli yağma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarına ilişkin tam ceza sorumluluğu taşıdığı kaydedildi.