Vatan Partisi'nde istifalara karşı genelge önlemi!

Vatan Partisi'nde 16 ve 17 Ocak tarihlerinde yapılan genişletilmiş MKK toplantısı ertesinde alevlenen istifa tartışmalarına karşı, Genel Sekreter Özgür Bursalı imzası ile genelge yayınlandı.

Vatan Partisi'nde istifalara karşı genelge önlemi!

Vatan Partisi içerisinde tartışmaların yeni istifalara neden olmasına önlem olarak Genel Sekreter Özgür Bursalı tarafından bir genelge yayınlandı. Genel Başkan eski yardımcısı Mehmet Bedri Gülteki ve Aydınlık eski yazarı Hikmet Çiçek merkezli yeni bir siyasi oluşum söz konusu olduğunu ve bu oluşumun parti içerisinde bir hizip kurduğunu, parti içerisinde istifaya ikna etmek üzere Gültekin'in Türkiye turuna çıkacağı vurgulanan Genelge'de üyelere şu talimatlar veriliyor: (Üyeler) "bu bozguncu çevreleri muhatap almamalı, onları provokatörlükleri ve hizipleri ile baş başa bırakmalıdır."

VP Genel Sekreteri Özgür Bursalı imzası ile örgütlere gönderilen 10-249 nolu genelgenin tamamı şöyle:

"20 Ocak 2021
Genelge no: 10-249

Bütün Örgütlerimizin Yüksek Dikkatine,

19 Ocak 2021 tarihinde, M. Bedri Gültekin ve Hikmet Çiçek merkezli, Avrupa’dan ve Türkiye’den, 43 kişinin katılımıyla, Zoom programı üzerinden bir toplantı organize edildiği tespit edilmiştir.

M. Bedri Gültekin bu toplantıda, Nisan ayında Türkiye turuna çıkacağını, örgütlenme faaliyetine girişeceğini, bu kapsamda bir yayın organı kuracağını, sözümona Doğu Perinçek saplantısından arındırılmış “yeni bir örgüt” oluşturacağını ilan etmiştir. Toplantıda, Vatan Partisi’nden istifa ettirileceklerin listesinin de hazırlandığı konuşulmuştur.

Ayrıca, M. Bedri Gültekin’in, Genişletilmiş MKK Toplantısında yaptığı 7 Dakikalık konuşma, usulsüz bir şekilde cep telefonuyla kayda alınıp, “Doğu Perinçek, MDK’ya darbe yaptı” ifadeleriyle whatsapp ve BİP gruplarından servis edildiği de tespit edilmiştir.

Bir avuç bozguncunun içinde bulunduğu bu faaliyetler, parti içinde açıkça bir hizip oluşturulduğunu göstermektedir. M. Bedri Gültekin önderliğinde partiye karşı girişilen düşmanlık faaliyetlerinin vardığı son nokta, kendilerince partiyi bölme girişimi olarak kayda geçmiştir.

Partimizin 17 Ocak 2021 tarihinde yaptığı Genişletilmiş Merkez Karar Kurulu Toplantısında, ezici çoğunlukla bu bozgunculuğa karşı tavrını koyması üzerine M. Bedri Gültekin maskesini çıkartmıştır. Türk de biziz, Kürt de biziz hepimiz Türk Milletiyiz programını bildirilerden çıkartarak karşı gelenler, HDP Kapatılsın siyasetimize aykırı eylemlerde bulunanlar, Genel Başkanımız ve parti önderliği hakkında, yalan ve iftiralarla, karalama kampanyası başlatmak isteyenler, açıkça düşman safında yerlerini almışlardır. Bu bozguncu faaliyetlere katılanlar ABD emperyalizminin, Gladyonun ve FETÖ'nün 50 yıldır sürdürdüğü Vatan Partisini ve Doğu Perinçek'i yok etme stratejisinin aparatları haline gelmişlerdir. Başarı şansları yoktur.

Vatan Partisi altın çağında, tarihi fırsatlar eşliğinde iktidara yürümektedir. Vatan Partisi 50 yıllık tecrübe birikimi, tertemiz kadroları ve sınanmış programıyla Türkiye’nin gözbebeğidir. 

Milletimizin tek çözüm umudu ve adresidir. Vatana, millete ve insanlığa adanma kalesidir. Doğu Perinçek önderliğinde, tereddüt etmeden, teslim alınamadan, büyük emek ve fedakarlıklarla yedi ateşten geçerek bu günlere gelmiştir. Şimdi, kaydettiği binlerce yeni üyesiyle ve teşkilatlarıyla, Üreticilerin Milli Hükümeti için hazırdır.
Vatan Partisi, Türkiye'yi yönetecek partidir. Vatan Partililer de bu ciddiyette olmalıdır. Vatan Partisi'nde örgüt ahlakı ve organ disiplini esastır. Üyelerimiz, sosyal medyada dedikodu yapmayı adet edinmiş bu bozguncu çevreleri muhatap almamalı, onları provokatörlükleri ve hizipleri ile baş başa bırakmalıdır.

Bu hizip faaliyetlerine katılanlar hakkında, hızla disiplin işlemleri başlatılacak ve gereken yapılacaktır. Düşmanlık içinde olan hiç kimse partide barınamayacaktır. Vatan Partisi’nin devrimci kararlığı, hükümet olma iddiası ve özgüveni, kendini bilmez bir avuç bozguncuya fırsat vermeyecektir.
Bu bilgilendirmenin, bütün parti üyelerine ulaştırılması, parti haberleşme gruplarında paylaşılması zorunludur.
 
Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Saygılarımızla.

Özgür Bursalı
Genel Sekreter"