Alamos Gold sonrasında Kazdağları'nı ne bekliyor?

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan, Türkiye Tarım ve Hayvancılık Platformu tarafından düzenlenecek ZOOM toplantısında, Kazdağlarında altın madenciliği ve gelecekte olabilecekler üzerine bir değerlendirme yapacak. ZOOM toplantısı saat 21:00'de.

Alamos Gold sonrasında Kazdağları'nı ne bekliyor?

Türkiye Tarım ve Hayvancılık Platformu, Kanadalı Alamos Gold şirketinin dünyanın ender oksijen depolarından birisi olarak gösterilen Kazdağlarında, Kirazlı köyünde başlattığı altın madenciliği çıkarma ve işletme izninin Bakanlık tarafından iptal edilmesinden sonra, bölgenin ve madenciliğin geleceği konusunu masaya yatırıyor.

Bu kapsamda, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan Kazdağlarının ülkemiz için ekonomik ve ekolojik önemini, bölgede neden madencilik faaliyeti yürütülmesine karşı olduklarını ve mücadelenin sonuçları hakkında bir sunum yapacak.

"Kazdağlarında Altın Madenciliği" başlıklı toplantı Dr. Hatice Kandemir Babutcu'nun moderatörlüğün de ve TTHP Başkanı Tuncay Albayrak'ın katılımı ile gerçekleşecek. Katılımcıların soru sorma haklarının da olacağı toplantının Zoom bilgileri TTHP tarafından hazırlanan görselde yer alıyor.