Celal Fırat: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bir açıklama bekliyoruz!

Tokat'ın Almus ilçesinin Alevi köylerinin Sağlık Bakanlığı'na ait bir belgede işaretlenmiş olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili haritayı paylaşan Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) Genel Başkanı Celal Fırat "Sağlık Bakanlığı'nın logosunun olduğu haritada Alevilerin yaşadığı köylerin yanına kırmızı harflerle ''Alevi'' yazıldığı görülüyor" dedi.

Celal Fırat: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bir açıklama bekliyoruz!

Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) Genel Başkanı Celal Fırat, sosyal medya hesabında, Sağlık Bakanlığı'na ait bir harita paylaşarak, haritada Tokat'ın Almus ilçesinin Alevi köylerinin işaretlendiğini açıkladı.

İstanbul'dan Almus'ta tedavi gören bir hasta yakını ile irtibat kurmak isteyen bir kişinin Sağlık Bakanlığı görevlilerinden aldığı bu hariteye göre, ilçenin Alevi köyleri özellikle belirtiliyor. Bu uygulamayı ayrıştırıcı bir tutum olarak protesto eden Fırat, Sağlık Bakanı Koca'dan konuyla ilgili açıklama beklediklerini söyledi.

ADFE Genel Başkanı Celal Fırat'ın açıklaması şöyle:

"KAPI GİBİ İŞARETLENMİŞ

Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Arısu köyü Eskici mahallesinde hastalanan bir aAevi vatandaşı hastaneye kaldırılıyor, İstanbul’da yaşayan bir yakını onun sağlık durumunu öğrenmek için hastaneyi arıyor , bir doktor hangi köyden olduklarını öğrenmek için Almus’un köylerini gösteren bir harita gönderiyor, gönderilen Sağlık Bakanlığı'nın logosunun olduğu haritada Alevilerin yaşadığı köylerin yanına kırmızı harflerle ''Alevi'' yazıldığı görülüyor.

Hipokrat yemini etmiş bir Doktor Hastalarının kimliğini, inancını, mezhebini neden araştırmaya kalkmıştır ve İşi hasta tedavi etmek olan doktorun bu ayrıştırıcı tutumunu gösteren, Alevi köylerinin işaretlendiği haritayla ilgili sağlık bakanı Sayın Fahrettin Kocadan açıklama bekliyoruz."

İişte o harita: