Hasan Doğan'ı Aleviler düşkün ilan edecek

Cemal Abdal Ocağı dedelerinden olarak bilinen Hasan Doğan'ın, yine aynı ocağın diğer dedeleri tarafından "düşkün ilan edilmek üzere görgüye alınacağı" açıklandı.

Hasan Doğan'ı Aleviler düşkün ilan edecek

Alevilerin dini önderleri ve Ehlibeyt soyundan oldukları için tartışılmaz otoriteye sahip olan dedeler bir açıklama yayınlayarak, bir siteye verdiği demeçte Fatiha okunmasına karşı çıkarak “Asla ne Fatiha’yı kabul ederim ne de Sünni inanca atıf yapılması” demişti.

Aleviler arasında kışkırtıcı yayınları ile bilinen sitenin bir süredir Kartal Cemevi'ne yönelik yürüttüğü iftira haberlerine destek olan Hasan Doğan, cenazelerde tabutun üzerine serilen üzerinde Arapça ‘Her can ölümü tadacaktır’ yazılı örtünün de asla Alevi geleneğine uygun düşmediğini öne sürerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Alevilikte devriye inancı vardır. Varoluşa inanılır, yaradılışa değil. İslam ise yaradılışa inanır, her şeyi Tanrıya bağlar. Oysaki Alevilik varlığın birliğine inanır. Yani hiçbir şey yoktan var olmadı, her şey vardan var oldu. Buna göre bizlerin, ölüp yok olup gitme durumu olmaz çünkü devriye tamamlanır. Aleviler, kendi pirlerinin, deyişlerinin sözlerini o örtülere yazmalı. Artık biz bu gelenekten bıktık.”

Hasan Doğan'nı bu ifadeleri Alevi kamuoyunda büyük tepki topladı. Tepkilerin artması ile Cemal Abdal Ocağı dedeleri de biraraya gelerek, Hasan Doğan'ın Aleviliği rencide eden açıklamalarını görüştüler. Cemal Abdal Dedeleri, Alevi toplumu içerisinde toplumsal dışlanma anlamına gelen "düşkünlük" cezasının Hasan Doğan'a verilmesi için görgüsünün yapılacağını açıkladılar.

Cemal Abdal Dedelerinin açıklaması şöyle:

ALEVİ-BEKTAŞİ KAMUOYUNA ve BASINA;

Evladı olduğumuz Cemal Abdal Ocağı; Hak, Muhammed, Ali ve 12 İmam’ın yoluna sıkı sıkıya bağlı erkânlarını bu yol üzere yürüten bir ocaktır.

Kuran ve Ehl-i Beyt’i ayrılmaz bir bütün olarak görmektedir.

17.05.2021 tarihinde PİRHA denilen haber ajansında ocağımız ailesine mensup Hasan Doğan adlı şahsın Ocağımızın adını kullanarak, Kartal Cem Evi’nde yapılan cenaze erkânları üzerinden Kuran’a, Fatiha-i Şerif’e Hak Muhammed Ali yoluna yaptığı saldırıyı şiddetle kınamaktayız.

Söz konusu şahısın yaptığı açıklamalar ocağımız inançlarına tam olarak taban tabana zıttır.

Hiçbir şekilde kabul edilemez görülüp reddedilmiştir.

Hasan Doğan is görgüsü yapılıp düşkün ilan edilmek üzere mürşit ocağımıza havale edilmiştir.

Tüm Alevi-Bektaşi Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

CEMAL ABDAL OCAĞI EVLATLARI

Eyüp Çamyurdu Dede

Süleyman Üstüner Dede

Fazlı Kaya Dede

Halil Ürünver Dede

Sinan Durmaz Dede