HDP Milletvekili Bülbül: Yalova'da Alevi evlerini işaretleyenleri bulun!

HDP Milletvekili Kemal Bülbül, Yalova’daki evlerine çarpı işareti konulan Alevi aileleri ziyaret etti. Bülbül, “Yalova’da yaşanan bir nefret suçudur, sistematik olarak yapılmaktadır. Nefret suçu işleyen caniler profesyonel. Kamera açısını hesaplayarak hareket etmişler” dedi.

HDP Milletvekili Bülbül: Yalova'da Alevi evlerini işaretleyenleri bulun!

 Yalova’da Bağlarbaşı Mahallesi Lokman Sokak’ta bulunan Alevilere ait 5 eve 24 Ocak 2021 tarihinde çarpı işareti konularak, duvarlara ‘Alevi X K’ harfleri yazıldı. Ailelerin işaretlemeyi fark etmesinin ardından mahalleye gelen polisler soruşturma başlattı.

Evi işaretlenenlerden Ali İhsan Gültekin’in ‘Dede’ olduğu belirtildi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şube Başkanı Fikret Demir, saldırıyı kınayarak, “Toplumun sinir uçları ile oynanıyor. Alevileri kışkırtan bu ırkçılığa karşıyız. Bu sürecin takipçisi olacağız” diye konuştu.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, 5 Şubat 2021 tarihinde HDP Yalova İl Örgütü’nden bir heyetle birlikte önce Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şubesi’ni ziyaret ederek Yalova’da Bağlarbaşı Mahallesi Lokman Sokak’ta bulunan Alevilere ait 5 eve çarpı işareti konularak, duvarlara ‘Alevi’ yazılması ile ilgili olarak yürütülen soruşturma ile ilgili son durum hakkında görüşmeler yaptı. Ardın da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şube Başkanı Fikret Demir ve beraberindeki heyet ile bu olayın mağduru olan “dede” Ali İhsan Gültekin ve diğer kişilerle görüşmeler yapıldı.

Kemal Bülbül görüşmeler sonrasında şu açıklamayı yaptı:

"Polisler tarafından başlatıldığı söylenen soruşturma sonucu ile ilgili henüz herhangi bir gelişmenin olmadığını, sorumlular hakkında herhangi bir işlemin gerçekleştirilmediğini belirterek Yalova'da Alevi ailelere yapılanların insanlığa karşı nefret suçu işleyenlerin nerede olduğunu ve emniyet birimlerinin neden hâlâ bu suçu işleyenleri yakalamadığını sordu.

Yalova'da yaptıkları incelemeler sonucunda bu nefret suçunu işleyen canilerin profesyonel olduğunu dile getiren Bülbül, Lokman Sokağı gören bir kameranın bulunduğunu, saldırganların kamera açısını hesaplayarak hareket ettiğini, kameranın görmediği ölü noktalardaki duvar ve kapılara nefret suçu kapsamına giren yazıları yazdıklarını söyledi.

Olay yerine gelen emniyet birimleri suçun kanıtı olan yazıların üzerini boyayarak konunun gündemden düşürülmesine çalışıldığını, ancak, resmi yetkililer gelmeden önce yazıların resminin çekilip sosyal medyada paylaşılması konunun Türkiye kamuoyuna mal olmasına yardımcı olmuştur."

“Alevi canlarımız yalnız değildir” diyen Kemal Bülbül, sözlerini Yalova HBVAKV Başkanı Fikret Demir, HDP Yalova İl Eşbaşkanları Hediye Polat ve Yüksel Akın, ile nefret suçu işleyen canileri bulun” diyerek tamamladı.