Kars'a 10 bin kişi kapasiteli cami yapılıyor

2018 yılında temeli atılan Kars Sultan Alparslan Kulliyesi tamamlandığında 10 bin kişi namaz kılabilecek.

Kars'a 10 bin kişi kapasiteli cami yapılıyor

Kars'ın en işlek caddelerinden Faikbey Caddesi üzerinde bulunan ve eski Atatürk İşhanı’nın yerine yapılan Sultan Alparslan Külliyesi’nde sona gelindi.

500 ARAÇLIK KAPALI OTOPARK

17 bin metre kare alan üzerinde aynı anda birçok noktada yapılan çalışmalar dikkat çekerken, Külliye’nin altında 500 araçlık kapalı otopark yapılması ise kentte park sorununu ortadan kaldırmış olacak.

10 BİN KİŞİ NAMAZ KILABİLECEK

İçerisinde sosyal tesisleri, taziye evleri ile kapalı alanda 3 bin 600, açık alanla birlikte 10 bin kişinin namaz kılacağı külliye kentin en büyük camisi olacak.

KARS'TA KAÇ CAMİ VAR?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2016 yılında derleyerek yayınladığı resmi verilere göre Kars'ta halen faal durumda 509 cami bulunuyor.

Öte yandan, Türkiye'de faal cami sayısı da 87 bin 381.

TÜİK Din İstatistiklerine göre, en çok camiye sahip iller 10 il, İstanbul, Konya, Ankara, Samsun, Kastamonu, Antalya, Ordu, Trabzon, Diyarbakır, Şanlıurfa olarak sıralandı.

TÜİK verileri üzerinden DOSİAD Araştırma Merkezi Sosyal Analizlerine göre, Türkiye’de en çok sayıda caminin bulunduğu bölge Karadeniz bölgesi oldu.

Öte yandan, Karadeniz Bölgesinde il başına düşen cami sayısı bin 329, Doğu Anadolu Bölgesinde ise 708 olarak hesaplandı.

EN AZ SAYIDA CAMİSİ BULUNAN İLLER

İstatistik sonuçlara göre, bölgesel ölçekte en az sayıda camisi bulunan iller ise Marmara Bölgesinde 163 camiyle Yalova, Ege Bölgesinde 553 camisiyle Uşak, İç Anadolu Bölgesinde 362 camisiyle Kırıkkale, Doğu Anadolu Bölgesinde 92 camisiyle Tunceli, Karadeniz Bölgesinde 540 camisiyle Gümüşhane, Akdeniz Bölgesinde 531 camiyle Burdur, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise 217 camisiyle Kilis olarak tespit edildi.