MEB'in ara verdiği yüz yüze eğitimi Diyanet başlattı!

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından il müftülüklerine gönderilen yazı ile, "4-6 yaş ve ihtiyaç odaklı Kuran kurslarında 23 Kasım’dan itibaren yüz yüze eğitime devam edilecektir" ifadeleri kullanıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, daha önce alınan kararlara uygun olarak, Kuran kurslarında da yüz yüze eğitime ara verileceğini açıklamıştı.

MEB'in ara verdiği yüz yüze eğitimi Diyanet başlattı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt çapında alınan tedbirlere uygun olarak yayınladığı 4-6 yaş Kuran kurslarında yüz yüze eğitimin sonlandırıldığını duyuran yazıyı geri çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç imzalı yeni yazıda şunlar kaydedildi:

“4-6 yaş ve İhtiyaç Odaklı Kuran kurslarımızda yüz yüze eğitime ara verildiği malumlarınızdır. Ancak görülen lüzum üzerine kararın tahsisine ihtiyaç duyulmuştur. Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınacak tedbirler çerçevesinde 4-6 yaş ve ihtiyaç odaklı Kuran kurslarında 23 Kasım’dan itibaren yüz yüze eğitime devam edilmesi hususlarını tensiplerinize arz ederim.”

Bu durumda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye Cumhuriyeti'niş yöneten iradeye bağlı olup olmadığının sorgulanmasına yol açtı. Bütün Türkiye'nin tüm kurumlarıyla alınan kararlara uyma mecburiyeti varken, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aksi kararlar alma ve uygulama özgürlüğünün dayanağı da merak konusu oldu.