7 büyüklüğündeki deprem anı kameraya böyle yansıdı! Çok sayıda can kaybı ve yıkım var

Fas’ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem çok sayıda can kaybı ve yıkıma sebep oldu. Depremin merkez üssü Marakeş olarak açıklanırken depremin çok sayıda kentte yıkıma sebep olduğu öğrenildi.

7 büyüklüğündeki deprem anı kameraya böyle yansıdı! Çok sayıda can kaybı ve yıkım var

Fas’ta yaşanan depremin ardından bölgedeki son durum ve tüm detaylar takip ediliyor. 7 büyüklüğünde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre maalesef 632 kişi hayatını kaybetti. Saat 23.10 sularında yaşanan depremin merkez üssü ise Marakeş olarak açıklandı. Deprem sebebiyle çok sayıda binanın çöktüğü belirtilirken deprem anı bir güvenlik kamerasına yansıdı. Kameraya yansıyan görüntü depremin şiddetini gözler önüne serdi. Görüntülerde insanların büyük bir korku ve panikle kendilerini sokağa attığı anlar da yer aldı.

FAS'TA 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Kuzey Afrika ülkesi Fas, 7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Çok sayıda yıkım ve yüzlerce can kaybına sebepolan deprem 8 kilometre derinlikte meydana geldi. Depremin merkez üssü ise ülkenin kuzeyindeki Marakeş'in El-Huz bölgesi olduğu kaydedildi.

7-buyuklugundeki-deprem-ani-kameraya-boyle-yansidi-cok-sayida-can-kaybi-ve-yikim-var.jpg

FAS İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Depremin yaşandığı bölgedeki son durum ve tüm gelişmeler takip edilirken Fas İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Depremin ülkenin pek çok kentinde hissedildiği ve meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre 632 kişinin vefat ettiği, 329 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Fas'ta yaşanan yıkıcı deprem anı bir güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerin ortaya çıkmasıyla depremin şiddeti de gözler önüne serildi. Söz konusu görüntüde vatandaşların kendilerini büyük bir korku, panik ve can havliyle sokağa attığı anlar da yer aldı.

7-buyuklugundeki-deprem-ani-kameraya-boyle-yansidi-cok-sayida-can-kaybi-ve-yikim-var-001.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Fas'ta meydana gelen büyük depremin ardından sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Dost ve kardeş Fas'ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen tüm Fas halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor gününde tüm imkanlarımızla Faslı kardeşlerimizin yanındayız.' ifadelerine yer verdi.

7-buyuklugundeki-deprem-ani-kameraya-boyle-yansidi-cok-sayida-can-kaybi-ve-yikim-var-002.jpg