ABD Başkanı Joe Biden İsrail’e destek açıklaması yaptı! Dikkat çeken ifadeler

İsrail-Gazze hattındaki gelişmeler dünya genelinde büyük bir endişeyle takip edilirken ABD Başkanı Joe Biden’dan da açıklama geldi. Bu gerilimdeki tarafını açıkça belli eden ABD Başkanı, İsrail’e destek açıklaması yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden İsrail’e destek açıklaması yaptı! Dikkat çeken ifadeler

Hamas tarafından İsrail’e yönelik başlatılan Aksa Tufanı operasyonu sonrasında İsrail’den saldırıyla misilleme gelmişti. Tüm dünyanın takip ettiği İsrail-Gazze gerilimi ile ilgili ABD Başkanı Biden’dan açıklama geldi. İsrail’e destek açıklaması yapan Biden, ‘Benim yönetimimin İsrail’e desteği kaya gibi sarsılmaz ve sağlamdır’ dedi. Biden, açıklamasında dikkat çeken ifadelere yer verdi.

ABD BAŞKANI’NDAN İSRAİL’E DESTEK AÇIKLAMASI

İsrail-Gazze hattında yaşanan gerilim sonrasında bu gündemle Beyaz Saray’da kameralar karşısına geçen ABD Başkanı Joe Biden, Hamas tarafından İsrail’e yönelik başlatılan Aksa Tufanı operasyonu ile ilgili konuştu. Açıklamasında İsrail’e destek mesajı veren Biden, İsrail ve Filistin dışındaki tarafları da isim vermeden uyardı.

DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK DEDİ

İsrail’in kendisini savunmasını için desteklerinin devam edeceğini söyleyen Biden, İsrail’in bu süreçte kendisini savunması için gerekli yardımların sağlanması konusunda desteklerinin süreceğini belirtti ve ‘Benim yönetimimin İsrail’e desteği kaya gibi sağlam ve sarsılmazdır’ dedi.

ÜSTÜ KAPALI UYARI YAPTI

Öte yandan açıklamasında söz konusu çatışmalarda İsrail ve Filistin dışındaki taraflara da üstü kapalı bir şekilde uyarı yapan Joe Biden, ‘Bunu en açık şekilde ifade edeyim ki, şu an İsrail’e düşman olan herhangi bir tarafın bu saldırılardan avantaj sağlamak için yararlanacağı bir zaman değildir. Dünya izliyor’ ifadelerine yer verdi.