AB'den Türkiye'ye üst düzey ziyaret: İşbirliği görüşülecek

Avrupa Birliği Komisyonu komşuluk ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, işbirliği görüşmeleri için Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Ankara'da gerçekleşecek olan görüşmede sığınmacı konusu da ele alınacak.

AB'den Türkiye'ye üst düzey ziyaret: İşbirliği görüşülecek

Avrupa Birliği, Türkiye ile işbirliği için görüşmelere hazırlanıyor. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun komşuluk ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, Bu kapsamda Türkiye'yi ziyaret edecek. Ziyaretin Ankara'da gerçekleşeceği öğrenilirken Görüşmeye Türkiye adına Dışişleri, Ticaret, Aile ve Sosyal Hizmetler, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Sanayi ve Teknoloji Bakanları katılacak.

Avrupa Birliği komisyonuna Haziran ayında AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell tarafından Türkiye ile ilişkilerin durumu konusunda rapor hazırlanması talimatı verilmişti. Ekim ayında AB komisyonu tarafından genişleme raporu yayınlanacak. Aynı zamanda Türkiye'nin 7.5 milyar Euro bütçeli dijital Avrupa programına katılma hakkında anlaşmanın da imzalandığı öğrenildi.

SIĞINMACILAR HAKKINDA SÖZLEŞME İMZALANACAK

Yapılan açıklamada Avrupa Birliği komisyonunun Türkiye'de şubat ayında meydana gelen depremin yol açtığı zararı karşılamak amacıyla 400 milyon euro mali destek önerdiği de belirtilirken gerçekleşecek olan ziyaret sırasında Türkiye'deki sığınmacıları desteklemeye devam için taahhüt ettiği 3 milyar Euro'luk bunun parçası olarak en zor durumdaki sığınmacılara yönelik Sosyal Güvenlik hava konusunda yeni bir sözleşme imzalanacağı bildirildi.