Afganistan depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bini aştı

Afganistan’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı arttı. Dün Herat vilayetinde 6.3 şiddetinde deprem meydana gelmişti. Büyük yıkımın yaşandığı depremde can kaybı maalesef 2 binin üzerine çıktı.

Afganistan depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bini aştı

Dün, Afganistan’ın Herat vilayetinde meydana gelen 6.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Dün sabah saatlerinden itibaren peş peşe yaşanan depremlerde bilanço giderek ağırlaşıyor. Bölgede büyük yıkım yaşandığı ve meydana gelen depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bini aştığı belirtildi.

PEŞ PEŞE DPREMLER

Afganistan’ın batısını vuran şiddetli depremler büyük yıkıma neden oldu ve çok sayıda can kaybı yaşandı. İran sınırında bulunan Herat vilayetinde dün saat 11.00’den itibaren başlayan ve ilk depremin şiddeti 6.3 olarak kaydedilen sarsıntılar sebebiyle çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Sabah saatlerinden itibaren 6.3, 5.5, 4.7, 6.3, 5.9, 4.6, 4.8 ve 4.9 büyüklüklerinde olmak üzere peş peşe sarsıntılar meydana gelmişti. Bölgedeki bilanço giderek ağırlaşırken Herat Valisi Nur Ahmed İslamcar’dan çağrı gelmişti. İslamcar, depremzedeler için uluslararası topluma acil yardım çağrısında bulundu.

afganistan-depreminde-hayatini-kaybedenlerin-sayisi-2-bini-asti.jpg

CAN KAYBI 2 BİNİ AŞTI

Herat vilayetinde meydana gelen ve maalesef büyük yıkıma yol açan depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bini aştı. Dışişleri Bakanlığı’ndan depremde hayatını kaybedenler için taziye mesajı paylaşıldı. Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada Türkiye’nin her zaman olduğu gibi Afgan kardeşlerinin yaralarının sarılması için her türlü desteğe hazır olduğu belirtildi ve şu ifadeler yer aldı:

‘Dost ve kardeş Afganistan halkına başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.’