Aşkelon neresi? Aşkelon kenti nerede?

İsrail-Gazze hattındaki son gelişmeler ve bölgeden aktarılan son dakika bilgileri yakından takip edilirken gelen son bilgilerde Gazze Şeridi’nden Aşkelon kentine çok sayıda roket fırlatıldığı belirtiliyor.

Aşkelon neresi? Aşkelon kenti nerede?

Hamas’ın askeri kanadı son yaptığı açıklamada Gazze’nin hemen yanı başındaki Aşkelon kentindeki vatandaşları uyarmış ve sat 17.00’de kente saldırı başlatılacağını duyurmuştu. Yapılan açıklamanın ardından Aşkelon kentinin bombalandığı bilgisi son dakika gelişmesi olarak manşetlerde yer almaya başladı. Bu gelişme ile birlikte Aşkelon kenti ile ilgili merak edilenler araştırılmaya başlandı. Aşkelon nerede? Aşkelon kenti neresi gibi sorular araştırılıyor.

SALDIRI İÇİN SAAT VERİP UYARDILAR

İsrail-Gazze hattında gerilim devam ediyor günden güne artan tansiyon bölgedeki gerilimi daha da tırmandırırken taraflar arasındaki çatışmalar devam ediyor. Son olarak Hamas’ın askeri kanadı Kaasam Tugayları’ndan Gazzenin hemen yanı başındaki Aşkelon kenti için uyarı geldi. Kente saat 17.00’de saldırı olacağı duyurulurken sivil vatandaşlara çağrıda bulunulmuştu.

askelon-neresi-askelon-kenti-nerede-001.jpg

KENTE FÜZE YAĞMAYA BAŞLADI

Kassam Tugayları, İsrail’e karşı Aksa Tufanı operasyonu başlatmış ve ardından İsrail’de karşı saldırıya geçmişti. Bölgedeki gerilim devam ederken son olarak Kassam Tugayları, Gazze’ye 13 kilometre uzaklıktaki Aşkelon kentine saldırı olacağını söyleyip saat vererek vatandaşları uyarmıştı. Vatandaşlardan bölgeden uzaklaşmaları istenirken saatler 17.00’yi gösterdiği sıralarda Gazze Şeridi’nden kente füze yağmaya başladı.

askelon-neresi-askelon-kenti-nerede.jpg

ROKETLER HAVADA İMHA EDİLDİ

Hamas’ın yoğun roket saldırılarının ardından Aşkelon kentindeki bazı noktalardan dumanlar yükseldiği belirtildi. Diğer yandan İsrail’in Demir Kubbe Hava Savunma Sistemlerinin Hamas’ın attığı roketlerden birçoğunu havada imha ettiğine dair bilgiler aktarılıyor.