Avrupa Birliği Azerbaycan'a Karabağ operasyonunu durdurma çağrısı yaptı

Azerbaycan'ın Karabağ'a yönelik başlattığı operasyon Avrupa Birliği'ni rahatsız etti. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Azerbaycan'ın askeri faaliyetlerini durdurması için çağrıda bulundu.

Avrupa Birliği Azerbaycan'a Karabağ operasyonunu durdurma çağrısı yaptı

Azerbaycan bugün Karabağ'da yeni bir terörle mücadele operasyonu başlattı. Ancak Azerbaycan'ın Bu operasyonu Avrupa birliğini rahatsız etti. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Operasyon sonrası yazılı bir açıklama yaparak Azerbaycan'a askeri faaliyetlerini durdurma çağrısı yaptı.

ACİLEN DİYALOĞA DÖNÜLMESİ GEREKİYOR

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Yaptığı açıklamada Avrupa Birliği'nin temas hakkında ve Karabağ'ın diğer yerlerinde yaşanan askeri gerilimi kınadığını belirtti. Derhal düşmanlıkların durdurulması ve Azerbaycan'ın mevcut askeri faaliyetlerine son vermesi çağrısında bulunduklarını söyleyen Borrell, Taraflar arasında acilen diyaloğa dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Avrupa Birliği'nin diyaloğun kolaylaştırılması konusunda çaba göstermeye devam ettiğini de söyleyen Borrel, Bu operasyonun vatandaşları zorunlu bir göçe zorlayacağını iddia etti.