Azerbaycan ve Ermenistan arasında Ateşkes sağlandı

Son dakika haberi... Saat 12.00 itibarıyla Azerbaycan ve Ermenistan arasında Ateşkes sağlandı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında Ateşkes sağlandı

Azerbaycan tarafından Dağlık Karabağ bölgesinde anti terör operasyonu başlatılmıştı. Operasyon devam ederken Azerbaycan cumhurbaşkanı İlham Aliyev bir son dakika açıklaması yaptı. ABD Başkanı Biden ile görüşme gerçekleştiren İlham Aliyev, saat 12 itibariyle Ateşkesin sağlandığını duyurdu. Rus basını da bir son dakika haberi geçerek Ermenilerin silah bırakacağını duyurdu.

Azerbaycan yönetimi, Karabağ'da güvenliğin sağlanması amacıyla Dün anti terör operasyonu başlatmıştı. Sya ve ABD başta olmak üzere Dünya'dan Ateşkes çağrıları gelirken İlham Aliyev operasyonun bitmesi için tek bir şartı olduğunu duyurmuştu. ABD başkanı ile telefonda görüşen İlham Aliyev Ermeni güçlerinin silah bırakması durumunda operasyona son vereceklerini bildirdi. Hemen ardından da Rus basınından yapılan açıklamada Ermenilerin silah bırakacağı bildirildi. Azerbaycan bu iddiayı doğrulayarak saat 12.00 itibariyle Ateşkes ilan edildiğini açıkladı.

ATEŞKES SAAT 12 İTİBARIYLA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında Karabağ'da ateşkesin saat 12.00 itibariyle başladığı bildirildi. Ayrıca Rus güçlerinin katışımıyla Ateşkes ilan edildiği de açıklamada belirtildi.