Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok önemli mülteci mesajı: Dönüşleri sağlanmalı

G20 Zirvesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mültecilerle ilgili mesajıyla da önemli bir konuya değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları kısa sürede gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok önemli mülteci mesajı: Dönüşleri sağlanmalı

Bugün Hindistan’da sona eren G20 Zirvesi sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünyaya seslendi ve mültecilerle ilgili çağrıda bulundu. Denizler mülteci mezarlığı oldu diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Yerinden edilenlerin ülkelerine dönüşleri sağlanmalı’ ifadelerine yer verdi. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basın toplantısındaki açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR

Hindistan'da gerçekleştirilen G20 Zirvesi sona erdi. G20 Zirvesinin ardından bugün bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yeni Delhi'de düzenlediği basın toplantısında dünyaya seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İnancımız, kültürümüz ne olursa olsun hepimiz 8 milyarlık bir ailenin ferdiyiz. Açlıktan çocukların öldüğü, denizlerimizin hızla devasa bir mülteci mezarlığına dönüştüğü, savaşlar dolayısıyla milyonların evlerini terk ettiği, insanların hayatının değersizleştiği bir dünyada hiç birimiz kendimizi güvende hissedemeyiz.' dedi.

cumhurbaskani-erdogan-dan-cok-onemli-multeci-mesaji-donusleri-saglanmali.jpg

'DAHA ADİL BİR DÜNYANIN MÜMKÜN OLDUĞUNA İNANIYORUZ'

Konuşmasında tüm dünyaya seslenen ve mültecilerin mağduriyetine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerinden edilenlerin ülkelerine dönüşünün sağlanması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin milli gelire oranla dünyada en fazla yardım yapan ülke olduğunu belirten Erdoğan, daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz diyerek açıklamasına şu sözlerle devam etti:

'4 milyon mağdura sahip çıkıyoruz. Suriye'nin kuzeyini terörden temizleyerek insanlar göçe zorlayan asıl asıl nedenleri kayağından ortadan kaldırıyoruz. 600 bine yakın Suriyeli güvenli, gönüllü şekilde vatanına geri döndü. İnşallah daha da artacaktır.' ifadelerine yer verdi.