Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşecek! Tüm dünya bu zirveye kilitlendi

Tüm dünyanın gözü ve kulağı Soçi’deki kritik zirvede. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme yapmak üzere Soçi’ye gidiyor. İki lider arasındaki zirvenin gündemi ise tahıl koridoru meselesi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşecek! Tüm dünya bu zirveye kilitlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin ile görüşmesi tüm dünyanın takibinde olacak. Dünya genelinde çözüme kavuşması beklenen tahıl koridoru meselesi ile ilgili kritik bir öneme sahip olan bu görüşmeden çıkacak sonuç ve iki liderden gelecek açıklamalar merakla bekleniyor. Şimdi gözler dünyanın çözüme kavuşmasını beklediği tahıl koridoru meselesinin de gündemde olacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesinde.

CUMHURBAŞKANI EDOĞAN SOÇİ’YE GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yapacağı görüşme için yarın Soçi’ye gidiyor. İki lider arasında gerçekleşecek olan görüşme tüm dünya genelinde yakından takip edilecek. İki liderin görüşmesinde bölgesel ve ikili konular detaylı olarak masaya yatırılacak. Bu zirvenin en önemli konusu ve ana gündem maddesi ise tahıl koridoru meselesi olacak.

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN İLE LAVROV GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi ziyareti öncesinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Moskova’da bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Lavrov arasındaki görüşmenin ardından gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile yapacağı görüşmede dünya genelinde kritik bir öneme sahip olan tahıl koridoru meselesini daha stratejik çerçeveden ele alması bekleniyor.

BÖLGESEL GELİŞMELER DE GÜNDEMDE OACAK

Tüm dünyanın yakından takip edeceği kritik zirvede Rus gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya aktarılması projesinin de gündeme gelmesi bekleniyor. İki liderin başta Rusya-Ukrayna savaşı olmak üzere bölgesel tüm gelişmeleri de değerlendirmesi ve gündemlerine alması öngörüler arasında.