Daniel Kasırgası sonrası uluslararası yardım çağrısı yapıldı! Can kaybı 2 bini aştı AFAD da harekete geçti

Libya’yı Daniel Kasırgası vurdu. Daniel Kasırgası’nın sebep olduğu şiddetli yağışlarda can kaybı giderek artıyor. Yunanistan’ın ardından Libya’da da yaşanan kasırga sebebiyle uluslararası yardım çağrısı yapıldı.

Daniel Kasırgası sonrası uluslararası yardım çağrısı yapıldı! Can kaybı 2 bini aştı AFAD da harekete geçti

Libya’nın doğusuna ulaşan Daniel Kasırgası sebebiyle yaşanan sel felaketi 2 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Orta Akdeniz’de yaşanan ve Libya’nın doğusuna ulaşan kasırga şiddetli yağışları getirdi. Yaşanan sel felaketinde 2 binden fazla kişi hayatını kaybederken binlerce kişinin de kaybolduğu öğrenildi. Libya Başbakanı Dibeybe’den selden zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısı geldi.

DANIEL KASIRGASI SEBEBİYLE BİNLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Daha önce Yunanistan'da 15 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan Daniel Kasırgası, bu kez Libya'yı vurdu. Hafta sonu Libya'da etkili olmaya başlayan ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan kasırga sebebiyle yaşanan sel felaketinde 7 bin kişinin kayıp olduğu açıklandı. Derna, Bingazi, Sousse ve Al-Marj bölgesinde olağanüstü hal ilan edildi.

ULUSLARARASI YARDIM ÇAĞRISI YAPILDI

Yaşanan sel felaketi sebebiyle ülkenin doğusunda can kayıpları yaşanıyor. Libya'nın doğusundaki hükümetin Başbakanı Usame Hammad tarafından yapılan açıklamada, Derne kentinde meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bini geçtiği belirtildi. Hükümetin İçişleri Bakanı Zeribe'den gelen açıklamada ise meydana gelen sel sebebiyle 7 bin kişinin kayıp olduğu bilgisine yer verildi. Sel felaketi sebebiyle uluslararası yardım çağrısı yapıldı. Libya Başbakanı Abdülhamid Muhammed el-Dibeyde yaptığı açıklamada selden zarar gören bölgeler için uluslararası yardım talebi geldi.

daniel-kasirgasi-sonrasi-uluslararasi-yardim-cagrisi-yapildi-can-kaybi-2-bini-asti-afad-da-harekete-gecti.jpg

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Selin vurduğu bölgeler için acil müdahale ekibi görevlendirildi. Sel bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Okul ve iş yerleri ile 4 büyük petrol limanı da kapatıldı. Daniel Kasırgası'nın bugün itibarıyla Mısır'da etkili olması bekleniyor.

AFAD HAREKETE GEÇTİ

Libya'da etkili olan Daniel Kasırgası sebebiyle binlerce kişi hayatını kaybederken ölü sayısının arttığı ülke için AFAD da harekete geçti. Yapılan uluslararası çağrı sonrasında AFAD, 150 arama kurtarma personeli ile ihtiyaç malzemeleri gönderileceğini duyurdu. Konuyla ilgili AFAD'dan yapılan açıklamada, 'AFAD Başkanlığımız, Libya Hükümeti tarafından yapılan uluslararası yardım çağrısı üzerine Libya'ya, 150 su üstü ve su altı arama kurtarma personeli, çadır ve çadır içi malzeme, 2 kurtarma aracı, 4 bot ile jeneratörden oluşan ihtiyaç malzemesi gönderilmesini planlamıştır.' ifadeleri yer aldı.

daniel-kasirgasi-sonrasi-uluslararasi-yardim-cagrisi-yapildi-can-kaybi-2-bini-asti-afad-da-harekete-gecti-001.jpg

HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Bölgedeki son gelişmeler dünya genelinde yakından takip edilirken ülkede yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildi.