Ermenilerden çirkin provokasyon! Türk Büyükelçi ve Büyükelçilik çalışanlarına saldırı

Ermeniler çirkin bir provokasyona imza attı. Bir programa konuşmacı olarak katılmak için Los Angeles’a gelen Türkiye’nin Washington Büyükelçisi ve Büyükelçilik çalışanlarına saldırıda bulunuldu.

Ermenilerden çirkin provokasyon! Türk Büyükelçi ve Büyükelçilik çalışanlarına saldırı

ABD’deki radikal Ermeniler Türk Büyükelçi Murat Mercan ile Büyükelçilik çalışanlarına saldırdı. Bir programda konuşmacı olarak katılmak için Los Angeles’a gelen Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan’a yönelik çirkin bir saldırı gerçekleştirildi. Murat Mercan’ın konuşmacı olarak katıldığı program engellenmeye çalışıldı. Olaylar kısa sürede büyürken bazı provokatörlerin büyükelçilik çalışanlarına da saldırdığı görüldü. Polisler saldırgan grubu engelleyerek gözaltına aldı.

ÇİRKİN PROTESTO

ABD'nin Los Angeles eyaletinde Southern California Üniversitesi kampüsünde Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan'ın da konuşması olarak yer aldığı program engellenmeye çalışıldı. Gerginlik kısa sürede büyürken bazı provokatörlerin Büyükelçilik çalışanlarına saldırdığı görüldü. Murat Mercan'ın konuşma yapmak üzere kürsüye çıktığı dakikalarda 11 kişiden oluşan bir öğrenci grubun protestoya başladığı görüldü.

ermenilerden-cirkin-provokasyon-turk-buyukelci-ve-buyukelcilik-calisanlarina-saldiri.jpg

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN'A SÖZLÜ SALDIRI

Bu anlarda bir protestocunun da Azerbaycan Los Angeles Başkonsolosu Ramil Gurbanov'u hedef aldığıgörüldü. Öğrenci grup, Türkiye ve Azerbaycan'a sözlü saldırıda bulunurken yaklaşık 10 dakika süren protesto polislerin ve kampüs güvenliğinin müdahalesi ile sona erdi. Salondan dışarı çıkarılan grup, konferans süresi boyunca gürültü çıkararak programı olumsuz etkilemeye çalıştı.

ermenilerden-cirkin-provokasyon-turk-buyukelci-ve-buyukelcilik-calisanlarina-saldiri-001.jpg

AK PARTİ'DEN TEPKİ GELDİ

Çirkin provokasyona tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepkisini dile getirdi. Yaşanan olayın çirkin bir müdahale olduğunu söyleyen Sözcü Çelik, 'Yaşanan hadise, fikir ve ifade özgürlüğüne çirkin bir müdahale girişimi olduğu gibi bu grupların saldırganlık dışında kendilerini ifade edecek bir yetenekleri olmadığını da göstermektedir. Her türlü provokasyona karşılık Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü savunmayı, Kafkaslarda barış ve istikrara bağlı kalmayı sürdüreceğiz.' notunu ekledi.