Hamas İsrail savaşı son durum! Her iki tarafta da can kayıpları artıyor

Hamas tarafından başlatılan Aksa Tufanı operasyonu tüm dünyayı çalışkanı çevirdi. İsrail'de kayıplar ağır olurken karşı operasyon başlatıldı. Onlarca İsrail savaş uçağı Gazze’yi bombalıyor. Savaşta ölü ve yaralı sayısı her geçen dakika artıyor.

Hamas İsrail savaşı son durum! Her iki tarafta da can kayıpları artıyor

Hamas, dün İsrail'e karşı son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. Kassam tugayları denizden havadan yok karadan çok sayıda noktada Aksa Tufanı adını verdikleri bir operasyon gerçekleştirdi.

Hassam militanları ilk 20 dakikada 5 bine yakın roket ateşlerken sınırı geçip kasabaya ve yerleşim yerlerine de sızdı. Çok sayıda İsrailli asker öldürülürken aynı zamanda üst düzey komutanlarla askerler de Hassam tarafından esir alındı.

DEMİR KUBBE ÇÖKTÜ

Gazze’ye yakın olan bölgelerde saldırı frenleri çalarken uzakta bulunan Tel Aviv ve Kudüs gibi büyük kentlerde de sirenlerin çaldığı duyuldu. İsrail'in dünyaca ünlü hava savunma sistemi Demir kubbe ise bu saldırı karşısında çaresiz kaldı.

Sosyal medyada yayınlanan görüntüler ise durumun vehametini bir kez daha gözler önüne serdi. Her iki tarafta da Can kayıpları ve yaralı sayısı artıyor.

İSRAİLLİ KOMUTAN HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu ise sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Mahal Tugayı komutanı Yonatan Steinberg'in (42), Gazze sınırında Filistinli gruplarla çıkan çatışma sonucunda Hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ayrıca yapılan paylaşımlarda Filistinli silahlı grupların İsrail'le sivilleri alıkoyduğu ve esir aldığı da iddia edildi.

KAYIPLAR HER GEÇEN DAKİKA ARTIYOR

Hamas tarafından yapılan saldırının ardından İsrail ordusu da harekete geçti. Çok sayıda savaş uçağı Gazze şeridine saldırı başlatırken her iki tarafta da can kaybı ve yaralıların sayısı artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İsrail'in başlattığı saldırılar sonucunda 232 kişinin yaşamını yitirdiği 1697 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

İsrail'den de yapılan açıklamada Hamas saldırılarında 300 kişinin öldüğü ve yaralı sayısının 1.590 olduğu bildirildi.