Hava yolu şirketleri İsrail uçuşlarını iptal etmeye başladı

Hamas ve İsrail arasında yaşanan savaş her geçen dakika şiddetlenmeye devam ederken havayolu şirketlerinden de yeni kararlar geliyor. 7 Ekim'de başlayan saldırıların ardından hava yolu şirketleri uçuşları iptal etti.

Hava yolu şirketleri İsrail uçuşlarını iptal etmeye başladı

Hamas ve İsrail arasında başlayan savaşın ardından birçok havayolu şirketinden iptal kararları gelmeye başladı. Air France yaptığı açıklamada İsrail'in başkenti Tel Aviv'e olan uçuşların yeni bir emre kadar durdurulduğunu bildirdi.

Fas Kraliyet Hava Yolları da bir açıklama yaparak uçuşların 13 Ekim'e kadar iptal edildiğini bildirdi.

Kanada'nın Air Canada hava yolu şirketinden de iptal açıklaması geldi. Şirketten yapılan açıklamada bölgede durumun takip edildiği belirtilirken uçuşların askıya alındığı ifade edildi.

Amerikan airlinese tel aviv'e olan uçuşları 21 Ekim tarihine kadar askıya aldı. Ayrıca yolculara değişiklik Hakkı da tanındı.

ABD'nin hava yolu şirketlerinden olan United Airlines da 7 14 Ekim arasında tel aviv'e yapılacak uçuşlarda Havalimanı değişikliği hakkı tanıdı.

Delta Airlines bu hatta yapılacak olan talebi uçuşlarını iptal etti yolcular için gerekli düzenlemelerin yapılacağını duyurdu.

Polonya'nın Ulusal hava yolu şirketi de dün uçuşları iptal etmişti.