İsrail Başbakanı Netanyahu yayınladığı videoda ateş püskürdü

İsrail-Gazze hattında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Bölgede sabah saatlerinden itibaren tansiyon bir hayli yükseldi. Hamas militanlarının İsrail’e karşı başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrasında İsrail’in Gazze’ye saldırı başlatması dünya gündeminde.

İsrail Başbakanı Netanyahu yayınladığı videoda ateş püskürdü

Bölgede yaşanan son dakika gelişmelerinin ardından tüm dünyanın gözü ve kulağı İsrail-Gazze hattına çevrildi. Dünya gündeminde ilk sıralara yerleşen olaylar dünya genelinde endişeyle takip edilirken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan açıklama geldi. Sadece 50 saniyelik bir video yayınladı ve resmen savaş ilan etti. Netanyahu’nun yayınladığı videoda kullandığı ifadeler kısa sürede gündem oldu.

5 BİN ROKET VE HAVAN TOPU FIRLATILDI

İsrail-Gazze hattında tansiyon yükseldi. Sabah saatlerinde bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya başladı. Hamas’ın silahlı kanadı Izzettin Kassam, İsrail’e karşı Aksa Tufanı ismini verdikleri bir operasyon başlattı. Başlatılan operasyonun ilk aşamasında 5 bin roket ve havan topu fırlatıldığı bilgisine yer verildi. Dünya gündeminde ilk sıralara yerleşen bu olayın ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan açıklama geldi.

israil-basbakani-netanyahu-yayinladigi-videoda-ates-puskurdu.jpg

50 SANİYELİK AÇIKLAMA GELDİ

Olaylar ve son gelişmelerin ardından 50 saniyelik bir video yayınlayan İsrail Başkbakanı Netanyahu, ülkesinin kazanacağı bir savaşın içinde olduğunu vurguladı ve ‘Savaştayız, kazanacağız. Düşman benzeri görülmemiş bir bedel ödeyecek.’ ifadelerine yer verdi. Netanyahu’nun videosu ve kullandığı ifadeler kısa sürede gündemin ilk sıralarına yerleşti.