İsrail bu defa Gazze'de Türkiye Hastanesi'ni vurdu

İstanbul'da yapılan Filistin mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail’e yönelik kullandığı farklı ifadelerin ardından İsrail bezle de kanser hastalarının tedavi edildiği Türkiye Filistin dostluk hastanesini vurdu.

İsrail bu defa Gazze'de Türkiye Hastanesi'ni vurdu

İsrail savaş uçakları bir kez daha hastaneye vurdu. İsrail’in hedefindeki hastane bu defa kanser hastalarının tedavi edildiği Türkiye Filistin dostluk hastanesi oldu. 2017’de açılan ve ülkedeki tek kanser hastanesi olan Türk Filistin dostluk hastanesi İsrail uçakları tarafından hedef alındı.

Bakanlık yazılı açıklama yaptı

İsrail’in Gazze’de bulunan tek kanser hastanesini vurması sonrası dışişleri bakanlığı ve sağlık Bakanlığından da açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in bugün yaptığı saldırının kabul edilemez olduğu belirtilirken en şiddetli biçimde kınandığı ifade edildi. Bakanlık açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Gazze'deki tek kanser hastanesi olan, söz konusu kurumun koordinatları dahil, gerekli her türlü bilgi İsrail makamlarıyla önceden paylaşılmış olmasına karşın böyle bir saldırının gerçekleştirilmesinin hiçbir izahı olamaz. Gazze'deki Filistin halkını en temel haklarından mahrum bırakmayı amaçlayan kuşatma ve bu insanlık dışı saldırılar, uluslararası hukuku açıkça ihlal etmektedir."