İsrail-Gazze hattında tansiyon yüksek! İsrail savaş durumuna geçti

İsrail-Gazze arasında tansiyon bir hayli yükseldi. Bölgeden gelen son dakika haberleri durumun ciddiyetini gözler önüne sererken Hamas militanlarının İsrail’e karşı ‘Aksa Tufanı’ operasyonu başlattığı öğrenildi.

İsrail-Gazze hattında tansiyon yüksek! İsrail savaş durumuna geçti

Hamas militanları, İsrail’e karşı Aksa Tufanı operasyonu başlattı. Bu operasyon kapsamında Gazze Şeridi’nden İsrail’in pek çok noktasına yüzlerce roket fırlatıldı. Sabahın erken saatlerinde başlatılan saldırılarda 5 İsraillinin hayatını kaybettiği öğrenildi. 100’den fazla da yaralı olduğu bilgisine yer verildi. Yaşanan son gelişmeler sonrasında İsrail ordusu, ‘Savaş durumu ilan ediyoruz’ açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ardından ise İsrail ordusunun Gazze’ye saldırı başlattığı öğrenildi. Bölgede tansiyon çok yüksek. Son gelişmeler dünya genelinde yakından takip ediliyor.

SABAH SAATLERİNDE TANSİYON YÜKSELDİ

Hamas militanları, İsrail'e karşı 'Aksa Tufanı' operasyonu başlattı ve 5 bin roket ve havan fırlattı. Bölgede sabah saatlerinden itibaren tansiyon yükselirken saldırılarda 5 İsraillinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin de yaralandığı bilgisine yer verildi.

İSRAİL ORDUSU SAVAŞ DURUMU İLAN ETTİ

Hamas militanları tarafından abluka altında olan Gazze Şeridi'nden ülkenin çok sayıda noktasına fırlatılan yüzlerce roketin ardından İsrail ordusu savaş durumu ilan etti. İsrail ordusunun da Gazze'ye saldırı başlattığı öğrenildi.

israil-gazze-hattinda-tansiyon-yuksek-israil-savas-durumuna-gecti.jpg

İSRAİL SAVUNMA BAKANI KARARNAMEYİ İMZALADI

Bölgede yaşanan son gelişmelerin ardından tüm dünyanın gözü ve kulağı İsrail ile Gazze hattına çevrildi. Son olarak İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada ise sabah saatlerinde roketlerin fırlatıldığı Gazze'deki hedeflere doğru saldırı başlatıldığı belirtildi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın yedek askerleri göreve çağıran kararnameyi imzaladığı da aktarıldı. Öte yandan Gazze Şeridi etrafında 80 kilometre yarıçapındaki bölgenin de askeri alan ilan edildiğine dair bilgiler geldi.