İsrail Gazze Şeridi’nin elektriğini kesti

Bu sabah saatlerinde İsrail-Gazze hattında gerilim tırmandı. Hamas’ın İsrail’e düzenlediği ‘Aksa Tufanı’ operasyonunun ardından İsrail’den hava saldırısı başladı. Bölgede tansiyon bir hayli yükselirken tüm gelişmeler dünya genelinde takip ediliyor.

İsrail Gazze Şeridi’nin elektriğini kesti

Hamas’ın İsrail’e yönelik başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrasında bölgede sıcak gelişmeler yaşanıyor. İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne hava saldırısı başlattı. Tüm dünyanın endişeyle takip ettiği gelişmeler gündemde yer almaya devam ederken son gelen bilgilerde İsrail’in Gazze Şeridi’nin elektriğini kestiği belirtiliyor.

ELEKTRİĞİN KESİLMESİ TALİMATI VERİLDİ

Dünya, İsrail-Gazze hattındaki gerilimi endişeyle takip ediyor. Bu sabah saatlerinde başlayan gerilim giderek tırmanırken bölgedeki son gelişmeler de son dakika olarak gündemde yer almaya devam ediyor. Son olarak İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz tarafından abluka altında olan Gazze Şeridi’ne sağlanmakta olan elektriğin kesilmesi talimatı geldi.

israil-gazze-seridi-nin-elektrgini-kesti.jpg

İMZAYI ATTI

Hamas’ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrasında tansiyon giderek yükselirken İsrail’den gelen hava saldırısı misillemesi bölgedeki gerginliği daha da tırmandırdı. İsrail Enerji Bakanı Katz’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda ise İsrail’in Gazze Şeridi’ne sağladığı elektriğin kesilmesini öngören talimatı imzaladığı bilgisi yer aldı.

israil-gazze-seridi-nin-elektrgini-kesti.jpeg

ELEKTRİĞİN YÜZDE 80’İ KAPATILDI

Bu açıklama sonrasında Gazze elektrik otoritesi tarafından bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Gazze elektrik kaynaklarının yüzde 80’inin kapatıldığı belirtildi. Gazze Şeridi’nde elektrik santrali var ancak bölgede büyük ölçüde İsrail’den gelen elektrik kullanılıyor. Gazze halkı ise yıllardır bölgede sık sık elektrik kesintisine maruz kalıyor.