İsrail Gazze’ye yeniden saat verdi! 16.00’ya kadar güvenli geçiş sağlanacak

İsrail ve Hamas arasındaki savaş 7. gününe girdi. Bölgeden korkunç görüntüler gelmeye devam ederken, İsrail Gazze’ye yeniden saat verdi.

İsrail Gazze’ye yeniden saat verdi! 16.00’ya kadar güvenli geçiş sağlanacak

İsrail, Gazze’de bulunan Filistinlilere evlerini terk etmeleri için yeniden süre verdi. Dün gece itibariyle kara harekatına başlayan İsrail, bir son dakika açıklaması yaparak sivillerin geçişine bugün saat 16.00’ya kadar izin verileceğini duyurdu.

6 saat yollara saldırı olmayacak

İsrail Ordusunun Gazze’de sivillere yönelik saldırıları devam ediyor. Dün sivillerin tahliyesi için 24 saat süre veren İsrail bugün yeni bir açıklama yaparak saat 16.00’ya kadar sivillerin geçişine izin verileceğini duyurdu. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada kuzeydeki Beit Hanoun'dan güneydeki Han Yunus'a kadar Al-Bahr ve Salah Al-Din yollarından sivillerin geçiş yapabileceği bildirilirken bu yolların tamamen güvenli olacağı ifade edildi. Yapılan açıklamada "Kendinizi ve sevdiklerinizi önemsiyorsanız, talimatlara uyun güneye gidin" denildi.

Birleşmiş Milletler ise İsrail’in Gazze’de yaşayan 1.1 milyon insana verdiği tahliye emrinin çirkin olduğunu belirterek "savaş kurallarına ve temel insanlığa" aykırı olduğunu dile getirdi.